Romîani blocați la vama dintre Austria și Ungaria! Granițele, închise

0
19

Oamenii lăsați în frig, fără explicații, așteptând cu orele la vamă. Ungaria a anunțat închiderea vămilor, iar ieri seară, ora locală 23.00, mașinile nu au mai putut trece fonteria dintre Austria și Ungaria. Au așteptat în mașini o reacție din partea autorităților române. Li s-a spus că au de așteptat, dar aste era la ora 3:00. De atunci, nimic. Alții au precizat că au încercat să sune la ambasada României, dar la telefon nu a răspuns nimeni.

Potrivit presasm.ro, într-unul dintre microbuzele care trebuie să ajungă la Satu Mare se află inclusiv un copil de doi ani.

La ora 8:00, ora României, câteva sute de mașini încă erau la punctul Hegyeshalom, așteptând ca autoritățile să găsească o soluție care să le permită să se întoarcă în țară.

Și asta nu e tot. Autoritățile din țara vecină au fost agresive. Potrivit unei relatări din partea sătmăreanului care ne-a trimis imaginile de la vama Hegyeshalom, polițiștii maghiari au lovit cu piciorul cauciucurile mașinilor și le-ar fi spus oamenilor că nu au ce căuta pe teritoriul Ungariei, pentru că sunt bolnavi.

Ieri, guvernul Viktor Orban a decis închiderea granițelor. Oamenii pur și simplu au fost prinși pe traseu.

PresaSM a încercat să ia legătura cu Instituția Prefectului condusă de domnul Radu Bud. Așteptăm un răspuns oficial cu privire la situația Romîani  aflați la granița dintre Austria și Ungaria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.