Premieră la UVT: studii de licenţă şi master în domeniul tineretului

0
58

Universitatea de Vest Timişoara dezvoltă primele programe de studii de licenţă şi masterat în domeniul tineretului din România, pentru a răspunde nevoilor de pregătire a personalului specializat, a anunţat, joi, rectorul Marilen Pirtea.

Primul astfel de program, care vizează pregătirea academică de înaltă calitate pentru cei care doresc să urmeze o carieră în sectorul tineretului, va demara în anul 2025, după ce va fi supus proceselor legale de aprobare, autorizare şi acreditare.

Instituţia de învăţământ superior a fost, totodată, prima care a organizat, în anul 2017, un program de studii postuniversitare dedicat tineretului, în colaborare cu Fundaţia Naţională pentru Tineret (FITT) şi Ministerul Tineretului şi Sportului de la acea vreme, se arată într-un comunicat de presă.

„Programele de studii universitare în domeniul tineretului sunt oferite în multe ţări şi instituţii de învăţământ superior din întreaga lume, inclusiv din Europa şi Uniunea Europeană. (…) La UVT, contribuim la formarea celor mai bune versiuni ale studenţilor noştri, dar ne dorim să contribuim şi la dezvoltarea unor sectoare de activitate care poate nu au primit suficientă atenţie în România până în prezent. Înţelegem foarte bine importanţa desfăşurării de activităţi de calitate pentru tineret la standarde corespunzătoare, care să sprijine şi să protejeze tinerii, iar pentru acest lucru avem nevoie de lucrători şi consilieri de tineret bine pregătiţi şi chiar de ocupaţii noi dezvoltate. UVT îşi asumă, prin acest parteneriat cu cele mai importante organizaţii din sectorul de tineret din România, un angajament prin care să aducă în faţa celor interesaţi programe educaţionale cu relevanţă pentru viitor şi care să ne alinieze la practicile europene în domeniu”, a subliniat Pirtea.

Potrivit comunicatului, procesul de dezvoltare a acestor programe de studii va fi unul colaborativ, reprezentanţii UVT urmând să lucreze împreună cu experţi în sectorul de tineret din România în elaborarea propunerilor de conţinut al acestora, pentru ca mai apoi acestea să fie supuse unor consultări cu reprezentanţi ai Agenţiei Europene de Informare şi Consiliere pentru Tineret – ERYICA şi cu alţi experţi internaţionali în domeniul tineretului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.