Madrid folosește deja facilitățile Palatului de Gheață ca morgă

0
0

Imagini înfiorătoare în care se poate vedea cum un fost patinoar a fost transformat în morgă, din cauza numărului imens de persoane decedate din cauza coronavirusului, au fost publicate de presa spaniolă. De asemenea, autoritățile spaniole au decis transformarea unui spațiu destinat expozițiilor din Madrid în spital, copleșiți de numărul mare de cazuri de persoane infectate cu coronavirus.

Firmele de pompe funebre nu mai fac față numărului mare de persoane decedate, astfel că patronii unui renumit mall din Madrid, care deține unul dintre cele mai mari patinoare din lume, au decis să pună la dispoziția autorităților spațiul ”Palatului de Gheață” pentru a depozita cadavrele.

Potrivit elpais.com, sicriele vor fi depozitate în incinta patinoarului, în special pentru că în interior se poate crea temperatura optimă pentru păstrarea cadavrelor. Presa spaniolă descrie măsurile de securitate drastice luate pentru ca încăperea să nu fie contaminată.

De asemenea, o altă decizie radicală a fost aceea de a transforma imensul spațiu de expoziții din Madrid într-un spital imens.

 

Scaunele, fotoliile, scenele, ecranele gigant și bufeturile cu gustări au fost înlocuite cu 5.500 de paturi de spital, amplasate la o distanță de circa 2,5 metri unul de celălalt.

Pentru amenajarea locului au muncit cadre medicale și auxiliari, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică primii bolnavi au fost aduși în clădirea devenită spital de campanie.

 

Potrivit presei spaniole, toate secțiile ATI ale spitalelor din Madrid sunt pline, iar situația nu pare a se îmbunătăți.

Peste 39.600 de spanioli au fost depistați bolnavi de COVID-19, însă ritmul îmbolnăvirilor este tot mai alert.

Nu mai puțin de 2.696 de decese au fost raportate până marți, dar autoritățile se așteaptă ca numărul să crească.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here