Astăzi, la Prefectura Timiș a fost ședință a Comitetului pentru situații de urgență, unde s-au decis măsurile pentru o eventuală epidemie de coronavirus.

0
5

Coronavirusul bagă și Timișul în stare de alertă. Astăzi, la Prefectura Timiș a fost ședință a Comitetului pentru situații de urgență, unde s-au decis măsurile pentru o eventuală epidemie de coronavirus. Tot astăzi, CJ Timiș a anunțat achiziții de ultimă oră pentru a preveni o epidemie de coronavirus.

„Au fost identificate locațiile de pe raza județului Timiș în care vor putea fi cazate, în caz de nevoie, persoanele care trebuie carantinate  – este vorba de persoanele care intră în țara din China continentală – Provincia Hubei și localitățile din Regiunile italiene Lombardia și Veneto -Vo Euganeo, Codogno, Castiglione d’Adda, Casarpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo, San Fiorano și o localitate din Regiunea Piemonte –  Cumiana- și, respectiv,  modul de pază al acestor locații și felul în care se va realiza aprovizionarea acestor persoane, atât cu hrană cât și cu alte necesități de trai pentru perioada de carantină.

La rândul său, CJ Timiș, anunță că a făcut achiziții de ultimă oră, din fondul de rezervă.

„CJ Timiș cumpără 5 module duble pentru izolare și 11 termoscanere

Granițele din Vest sunt, în această perioadă, sub amenințarea virusului COVID-19. După discuțiile avute în cadrul Comitetului pentru Situații de Urgență, Consiliul Județean Timiș a hotărât cumpărarea, a 5 containere duble, cu chicinetă și baie, care vor fi amplasate în 6 puncte de frontieră și Aeroportul Timișoara, și în care vor fi izolate persoanele care vin în România și prezintă suspiciune de infectare cu Coronavirus. În plus, am hotărât să achiziționăm și 11 termoscanere, ce vor fi distribuite de urgență în punctele de trecere a frontierei. 350.000 de lei, bani din Fondul de Rezervă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.