Faithless DJ Set împreună cu Sister Bliss la Sea Dance Festival

0
223

Filatov & Karas, Goldie, Shy FX & MC Stamina, S.A.R.S. și Who See vin, de asemenea, la Jaz Beach!

Cea care se află în spatele celor mai importante melodii ale muzicii electronice, forța muzicală a legendarului grup Faithless, Sister Bliss, ajunge la Dance Paradise stage pe 14 iulie, concertând în cea de-a treia zi a Sea Dance Festival.

Renumita artistă din Londra a creat imnuri ale muzicii electronice precum: God is a DJ”, “Insomnia”, “We Come 1”, “Music Matters”, “Salva Mea”, care au adus Faithless în „Hall of fame”, fiind printre cele mai importante trupe din istoria genului, cu peste 15 milioane de albume vândute în întreaga lume.

Sister Bliss are numeroase single-uri și două albume solo. A lucrat alături de cunoscuții Boy George, Dido, Example and Robert Smith (de la The Cure).  La Jaz Beach va fi prezent și duo-ul rusesc, Filatov and Karas, creatorii remixului  “Don’t Be So Shy”, care a cucerit topuri din întreaga lume, ajungând, în ultimele șase luni, unul dintre cele mai mari hituri. Lor li se alătură și grupul S.A.R.S. care  împlinesc 10 ani minunați pe scena Sea Dance Festival.

Tot la Jaz Beach veți putea asculta și ritmurile lui Goldie, dar și pe cele ale Shy FX care va fi acompaniat de MC Stamina. Câștigători ai premiului MTV Best Adria Act Award, trupa de hip hop îndrăgită de publicul local, Who See, va fi din nou gazda scenei principale.

Sister Bliss, adică Ayalah Deborah Bentovim, și-a descoperit dragostea față de muzică, încă de la vârsta de cinci ani, când a început să cânte la pian. Curând a învățat să cânte și la alte instrumente: vioară, saxofon, flaut și bas. Încă de la începutul carierei sale, în 1987, talentul său imens i-a permis să se evidențieze pe scena muzicii house, fiind și una dintre puținele femei DJ din Marea Britanie din acea perioadă.

A avut spectacole în cele mai cunoscute cluburi din lume, iar, după ce l-a întâlnit pe producătorul și viitorul său coleg Roll, a început să compună și să înregistreze piese împreună cu el. Cooperarea dintre cei doi a culminat cu un nou proiect de studio – Faithless, căruia i s-a alăturat și Max, cu care au creat un nou sound prin combinarea unor stiluri precum dance, hip-hop, blues, folk și clasică. Sister Bliss a continuat să-și etaleze talentul pe ecran, creând muzică pentru film, televiziune și teatru. Printre aceste proiecte se numără și muzica pe care a realizat-o pentru versiunea cinematografică a cunoscutului serial de televiziune „Sex & the City 2” și „The Beach”, filmul premiatului regizor Danny Boyle, cu Leonardo DiCaprio în rol principal. După mulți ani de pauză, Faithless s-a reunit anul trecut, din dorința de a cânta live, din nou. Ca parte a turneului de revenire, trupa și-a sărbărorit aniversarea de 20 de ani la EXIT Festival, cu un show spectaculos pe scena principală a festivalului.

Alex Karas și Dimitry Filatov sunt pregătiți să urce pe scena Sea Dance Festival, în data de 16 iulie. După aproape 10 ani de spectacole solo în întreaga lume și înregistrări cu case de discuri celebre, ca Universal Music, Warner Music etc., în anul 2012 au decis să își unească forțele și să ia lumea cu asalt. După uriașul succes de la începutul anului 2015, cu remix-ul piesei „The Good, the Bad and the Crazy” al artistei franceze Imany, duo-ul a continuat colaborarea cu ea și, curând după, au lansat un remix al hit-ului „Don’t Be So Shy”, care a primit un disc de platină. Piesa a ajuns în toate topurile din lume și a devenit una dintre cele mai căutate pe Shazam.

Starul britanic, Goldie,  va oferi un show magic la scena principală a Festivalului în data 14 iulie. Emblema drum’n’bass-ului și pionierul casei de discuri „Metalheadz” tocmai a sărbătorit 20 de ani de la prima lansare, unul dintre cele mai influente albume ale genului, „Timeless”, care se află pe lista celor 1001 unu de albume pe care să le asculți într-o viață. Pe lângă succesul de care se bucură în lumea muzicii, Goldie este recunoscut și pentru cariera de actor. Aceasta se află în ascensiune începând cu  “Everybody Loves the Sunshine” în care a lucrat alături de David Bowie. Acel rol l-a propulsat în “Snatch” a lui Guy Richie și în clasicul James Bond, “The World Is Not Enough”. În luna februarie a acestui an, Prințul de Wales, i-a acordat titlul de MBE (Member of the Most Excellent Order) pentru contribuția lui în muzică, televiziune și film, dar și pentru contribuția din numeroasele proiecte de caritate.

Shy Fx a apărut pe scena muzicală în 1994 cu hit-ul „Gangsta Kid” și „Sound Of The Beast”, urmat curând de hit-ul „Original Nuttah”, care a obținut un succes răsunător în cluburile și topurile din întreaga lume. Ulterior, am asistat la apariția pieselor „The Message”, „The Wolf” și „Bambaataa”, aceasta din urmă fiind declarată piesa anului 1997. Lista artiștilor cu care a colaborat include nume mari ale scenei muzicale britanice, precum Emeli Sande, Chase&Status, Dave Rodigan, Pete Tong, Dizzee Rascal, Ms. Dynamite, London Grammar și mulți alții.

Grupul sârb S.A.R.S, exploratori ai problemelor omului „simplu”, ajung pe scena principală a festivalului Sea Dance, în 14 iulie, ca parte a turneului lor aniversar care marchează zece ani de existență a trupei. Publicul prezent la Jaz Beach va avea șansa de a auzi live, în premieră, piese de pe următorul lor album, care va fi lansat în luna mai. Până acum, S.A.R.S. a lansat șase albume, cu numeroase hit-uri precum „Buđav lebac”, „Ratujemo ti i ja”, „Debeli lad”, „Rakija”, „Lutka”, însoțite de nouăsprezece videoclipuri, dintre care paisprezece au peste un milion de vizualizări pe Youtube.

Who See, fondat de Mario ĐorđevićNoyz și Dejan Dedović Dedduh ajunge pe scena principală a festivalului în data de 15 iulie. Popularitatea lor a crescut în afara Muntenegrului datorită magnificului hit „Raggaeton Montenegro” și a videoclipului acestuia, care a fost plasat printre cele mai bune 100 din lume la momentul respectiv. Publicul din regiune le-a oferit destul de repede votul de încredere, fapt care i-a ajutat să primească prestigiosul premiu MTV Best Adria Act. Ultimul lor album are numeroase hit-uri, printre care “Nemam ti kad”, „Pušti đaola”, „Dinamida” și „Prevaspitavaj đecu”. Alături de colegii de la S.A.R.S., au cântat despre frumusețea plajei Ada Bojana în piesa „Bojana”, iar videoclipul pentru megahitul din Balcani  “Đe se kupaš” care  arată minunile naturale ale Muntenegrului, a fost folosit ca film de promovare pentru  Organizația Națională de Turism și pentru Ministerul Dezvoltării Durabile și Al Turismului din Muntenegru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.