Cu stampile de trafic radiate chimic la frontieră

0
340

stampile-pasaport

La Punctul de Trecere a Frontierei Jimbolia, s-au prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră trei persoane de sex masculin. Bărbatii în cauză s-au legitimat cu trei pasapoarte eliberate de autorităţile din Turcia.

La controlul specific, poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la autenticitatea unor date dintr-o fila a pasapoartelor celor trei. Extinzându-se verificările s-a constatat că documentele prezentate au aplicate stampile de trafic care arata refuzul intrarii in Bulgaria, care ulterior au fost sterse chimic pentru a deveni ilizibile. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că bărbatii sunt fratii, din Turcia avand varstele cuprinse intre 17 si 19 ani.

In cadrul primelor audieri acestia au declarat ca doreau să ajungă în Germania. Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor în cauză şi cercetarii acestora sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi tentativă de trecerea ilegală a frontierei de stat.

La finalizarea cercetărilor va fi prezentat procurorilor, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.