Municipalitatea timișoreană amenință operatorii de servicii! O firmă de telefonie mobilă fost sistată

0
701

 

cabluri-aeriene

Edilul – șef al Timișoarei le declară în continuare război operatorilor de servicii. Firmele care au cabluri suspendate în oraş sunt obligate să elibereze spaţiul aerian.

După apelurile primarului Nicolae Robu, prima firmă a suferit consecințele. Este vorba despre rețeaua de telefonie Vodafone, care a rămas fără cablurile de pe bulevardul Vasile Pârvan.

Potrivit municipalităţii, proprietarii cablurilor aeriene trebuiau să eticheteze toate firele, pentru ca Primăria să le poată inventaria şi să poată fi înfiinţat un “canal tehnic” unic.  Mulţi operatori din oraş nu aveau autorizaţie de construcţie, deşi exista o Hotărâre a Consiliului Local din 2003 care viza trecerea în subteran a reţelelor de transmisii de date şi de voce, până la 31 decembrie 2012. Poliția Locală a primit dispoziție să amendeze firmele care dețin cabluri în oraș până când societățile se vor conforma și vor introduce firele în subteran.

Hotărârea de Consiliu Local care prevede introducerea cablurilor în subteran stabilește ca acolo unde se fac lucrări, trotuarul să fie readus la starea inițială. Astfel, primarul Nicolae Robu a avertizat că acolo unde este posibil Primăria va tăia cablurile, chiar cu riscul de a-i lăsa pe cetățeni fără televiziune sau internet.  “De câteva săptămâni am reluat apelurile către operatorii de utilități să-și ducă cablurile în subteran. Li s-au făcut notificări. Au întârziat trei ani, n-au pățit nimic. I-am atenționat să-și ducă cablurile în subteran, almiteri o să le tăiem. Ne pare rău de clienții lor, dar răspunderea este a operatorilor, nu a noastră. În zona Michelangelo am avut stabilit că ducem cablurile în subteran. Au fost notificați toți operatorii din zonă. Am auzit că a fost tăiată fibra optică a Vodafone, ceilalți operatori ducându-și deja cablurile în subteran”, a explicat edilul Nicolae Robu.

Astfel, Universitatea de Vest, Universitatea Politehnica, dar și o parte din Complexul Studențesc au rămas fără internet după ce, miercuri seara, ultimele cabluri aeriene rămase în zonă au fost tăiate. “Nu știu cine a tăiat, dar acel cablu a fost pus ilegal, fără autorizare. Noi îi vom da și în judecată pentru că au folosit atâta vreme domeniul public fără a plăti ceva”, a afirmat Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.