Premieră în Timiș: servicii adaptate pentru persoanele cu dizabilități

0
304

persoane cu dizabilitati locomotorii

Un program de transport  adaptat  pentru persoanele cu probleme locomotorii va fi lansat mâine la Timișoara. Acesta este derulat de Asociația Club Sportiv „Leii Timișoarei” şi Fundația „Motivation România”.

Astfel, în premieră pentru judeţul Timiş, transportul acestora va fi asigurat  cu ajutorul  unui autovehicul  special adaptat, dar și a unui elevator electric  pentru scaun rulant. El este util în transportul pe trepte și pentru situațiile în care domiciliul sau spațiul de destinație nu este accesibil.

Începând cu ora 11.00 va avea loc o demonstrație a elevatorului cât și a autovehiculului special adaptat, ce vor fi puse la dispoziție persoanelor cu dizabilități din județul Timiș. “Punem la dispoziție primul serviciu de transport destinat persoanelor cu dizabilități din județ. Transportul va fi realizat atât urban cât și interurban. De asemenea, în situația în care spațiul este greu accesibil, va fi utilizat elevatorul electric pentru scaun rulant pentru transportul clientului pe trepte. Orice persoană cu probleme locomotorii va putea apela la serviciul de transport adaptat pentru deplasarea la medic, la școală sau la locul de muncă, ori pentru alte activități sociale”, susține Mirela Caprioriu, manager zonal “Motivation”.

Fondurile generate de furnizarea serviciilor sunt reinvestite în activități care au drept scop reintegrarea socială a persoanelor cu dizabilități locomotorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.