Elevii din clasele I – VIII din Timiș vor primi mere în pauza de masă

0
396

marul-in-scoli

Programul merele în şcoli începe, în sfârşit, în judeţul Timiş. Preşedintele Consiliului Judeţean, Titu Bojin anunţă că au fost finalizate procedurile pentru livrarea fructelor, astfel că programul poate începe pe 20 aprilie.

Merele vor fi distribuite de o firmă din Arad şi vor ajunge pe băncile elevilor de clasele I-VIII, în pauza de masă. Dacă în trecut merele trebuiau să fie de producţie românească, acum s-a dat derogarea ca fructele să nu fie neapărat autohtone.“Sperăm că acțiunea să se deruleze în condiții normale și să nu fie probleme din punct de vedere al calității și al modului în care se servesc aceste fructe. Sperăm ca beneficiile să se vadă și în modul de fiscalizare”, spune Titu Bojin, președintele CJT.

Aproximativ 70 de mii de elevi din Timiş beneficiază de programul mere în şcoli. Judeţul Timiş a pierdut, pentru anul şcolar 2013-2014, 1.300.000 de lei – ordonanţa de guvern 800 referitoare la consumul de fructe proaspete în şcoli. Între 51.000 şi 70.000 de elevi din Timiş ar trebui să beneficieze de un măr pe zi la şcoală. Preţul maxim posibil care se poate plăti pentru un măr este 0,28 de lei – 860.000 de lei este suma necesară pentru cele 45 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.