Simpozion dedicat Zilei Jandarmeriei

0
262

premiere jandarmi timis

Eveniment important astăzi dedicat Zilei Jandarmeriei Române. Aula Magna din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara a găzduit o festivitate prilejuită de împlinirea a 165 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Romane.

Acțiunea a constat în prelegeri susținute de profesor doctor Vasile Dudaş, referitoare la momentele istorice principale în evoluţia Jandarmeriei Romane. Totodată, a fost evidenţiat rolul Jandarmeriei în istoria Banatului după anul 1918, relevând aspecte inedite cu privire la trecerea administrativă a zonei în componenţa României Mari.“Concluzia acestui eveniment a fost faptul ca în ciuda vicisitudinilor vremurilor, Jandarmeria Română rămâne o instituţie in slujba legii şi a ţării. Locotenent colonel  Adrian Rusan a făcut o scurtă prezentare a publicaţiei aniversare, editată de personalul Grupării de Jandarmi Mobile Timişoara, cu sprijinul asociaţiei Urmaşii lui Glad, o revistă scrisă de neprofesionişti în jurnalism, dar cu mult suflet”, spun reprezentanții Jandarmeriei Timiș.

Evenimentul s-a încheiat cu festivitatea de premiere a jandarmilor care s-au evidenţiat în activitatea profesională. De asemenea, au fost premiaţi participanţii la concursurile organizate de către compartimentul Formare Profesională cu prilejul sărbătoririi Zilei Jandarmerie.

DSC_8024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here