Au început lucrarile la Balta Lămâita! Locuitorii din zona Freidorf vor avea o nouă zonă de agrement

0
291

DSC_0281

O baltă situată in cartierul Freidorf  va fi transformată într-un parc. Cu ajutorul unei firme private care va sponsoriza acoperirea cu pământ și beton va fi amenajat spațiu de joacă pentru copii.

De astăzi au început lucrările de reamenajare a bălții Lămâița. Acestea se întind pe o suprafaţă de 9218 mp și cuprind reconstrucţia ecologică peisagistică a bălţii; mobilarea zonelor cu mobilier urban, bănci, pergole, coşuri de gunoi; crearea unui ponton la malul bălţii; a unei fântâni de apă si a a unei cişmele de cartier; alei şi platforme de promenadă; montarea de corpuri de iluminat fotovoltaice.

Potrivit primarului Nicolae Robu, apele care se scurg în baltă vor fi filtrate, iar zona va fi cu totul alta. „Amenajările vor fi destul de complexe. În primul rând, se va schimba inclusiv profilul acestei bălți. Acum este o bală aproximativ dreptunghiulară, însă forma ei va fi modificată. De asemenea, ea va fi curățată, se vor face toate intervențiile de rigoare, apoi se vor amenaja malurile, se va menaja un ponton, pe mal vor fi bănci, vor fi șezlonguri, unde cetățenii vor putea să-și petreacă timpul liber. Se vor planta și arbori, va fi realizată o fântână și un puț pentru a alimenta sistemul de irigare”,spune edilul Nicolae Robu.

Modernizarea lacului va costa aproximativ două milioane de lei fără TVA, iar lucrările vor dura opt luni. În luna iulie a anului trecut au fost alocați de la bugetul local 500.000 lei, urmând ca cealaltă parte să fie din bugetul anului 2015.

DSC_0281 DSC_0285

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.