Au început înscrierile în clasa pregătitoare

0
612

clasa-pregatitoare

De astăzi au început înscrierile în clasa pregătitoare! Aproximativ 278 de clase pregătitoare au fost aprobate pentru judeţul Timiş. În aceastea vor învăţa în anul şcolar 2015-2016 aproximativ 6.500 de elevi. Sunt unităţi de învăţământ care au aprobate şi câte 5 clase pregătitoare. Printre acestea se numără Colegiul Naţional Bănăţean, Liceul Pedagogic, Liceul Grigore Moisil sau şcoala nr.19 din Timişoara.

Circumscripţiile unităţilor de învăţământ pot fi consultate şi pe site-ul Inspectoratului Școlar Judeţean Timiş.

Potrivit conducerii Liceului Pedagogic, astăzi până la ora 10, au fost înscrişi 23 de copii. Liceul Pedagogic are 31 de străzi în circumscripţie şi are disponibile 50 de locuri în clasa pregătitoare, adică două clase. Dacă va fi nevoie, clasele vor fi suplimentate, însă există riscul ca datorită aglomerării numărului de elevi. Anul trecut, deşi aveau trei clase de pregătitoare, cei de la Liceul Pedagogic s-au trezit cu cinci clase. „Liceul Pedagogic a cerut două clase și până în momentul de față avem 23 de înscriși. Sperăm să nu fie înscriși peste 50. Dacă se întâmplă acest lucru obligația noastră ca școală este să îi primim pe toți cei care locuiesc în circumscripția școlară și să încercăm cumva schimbarea planului de școlarizare. Vom solicita o suplimentare a numărului de clase”, spune Nicolae Seimeanu, director adjunct al Liceului Pedagogic din Timişoara.

Înscrierile vor avea loc în două etape. La etapa a doua participă doar cei care nu au fost cuprinşi într-o unitate de învăţământ, după prima etapă. Astfel că, etapa întâi se desfășoară în perioada 23 februarie – 13 martie, de luni până vineri, între orele 08:00 – 20:00, sâmbătă, între orele 09:00 – 13:00. Părinţii pot fi programaţi pentru înscriere de către unitatea de învăţământ. În 20-21 martie are loc afişarea în unităţile de învăţământ şi pe site-urile inspectoratelor şcolare, a listei copiilor înscrişi, după prima etapă.

Cea de-a doua etapă va avea loc în perioada 24 martie – 3 aprilie. Părinţii copiilor care nu au fost cuprinși într-o unitate de învățământ în prima etapă vor completa o nouă cerere de înscriere, repartizarea urmând să se facă pe locurile rămase disponibile. Lista finală, după a doua etapă, va fi afișată în 10 aprilie în unităţile de învăţământ şi pe site-urile inspectoratelor şcolare.

Conform regulamentului, se pot înscrie copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2015, inclusiv. La solicitarea părinţilor, se pot înscrie copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2015, inclusiv, dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.