E grav! Viceprimarul din Recaș, Daniel Nicula, fără drept de semnătură! Primăria nu poate plăti salariile!

1
1441

primaria recas

Situația dificilă cu care se confruntă orașul Recaș nu pare să se remedieze prea curând. Rămas fără primarul Pavel Teodor (PSD), care a fost arestat preventiv în dosarul de corupţie, orașul se află în impas de câteva săptămâni.

Astfel că viceprimarul Alin Neamţu (PSD) a fost înlocuit cu consilierul independent Daniel Nicula. Reprezentanţii Trezoreriei nu i-au dat acestuia drept de semnătură din cauza obiecţiilor făcute de secretarul Primăriei, Ramona Miheț.

Potrivit secretarului Primăriei Recaș, schimbarea viceprimarului Alin Neamţu a fost nelegală, întrucât  în referatul care a însoţit proiectul de hotărâre era vorba despre demiterea acestuia, iar pentru ca hotărârea să fie validată ar fi fost nevoie de votul a două treimi din numărul total al consilierilor locali. În plus, doi membri ai comisiei de validare a votului au lipsit din sală la numărarea voturilor consilierilor locali. „Viceprimarul Alin Neamțu este demis printr-o hotărâre de Consiliu nevizată de legalitate din punctul meu de vedere. Am pus acolo la semnătura, mi-am pus obiecțiile exact după cum scrie în lege pe acel referat privind proiectul de hotărâre de demitere. Se invoca demiterea, dar în același timp, ca titlu era demiterea viceprimarului Alin Neamțu. Se semnau pentru demitere un număr de opt consilieri, iar la subsolul paginii invocau Legea 215. Eu am luat din punctul meu de vedere solicitarea domnilor, în sensul că am confruntat și am studiat foarte bine serviciile publice locale, iar aici nu este consemnată demiterea, ceea ce face trimitere către legea aleșilor locali 393/2004, unde demiterea este echivalentă cu eliberarea din funcție. Adică, dintr-un număr de 15 consilieri în functie care sunt în prezent, trebuia să fie zece care votau pentru demiterea din funcție a domnului viceprimar”, spune secretarul Primăriei Recaș, Ramona Miheț.

Astfel că deşi hotărârea a fost adoptată, ea nu are aviz de legalitate din partea secretarului. Potrivit Ramonei Miheț, acest lucru a fost comunicat Prefecturii Timiş şi Trezoreriei, însă nici până în prezent nu a primit răspuns. “Nici prima hotărâre de demitere, nici cea de-a doua de alegere a noului viceprimar nu are viza mea de legalitate. Vom vedea ce va decide CL și în primul rând ce va decide răspunsul pe care-l așteptăm cu foarte mare urgență din partea Prefecturii. Până în momentul actual nu am primit niciun răspuns, așteptăm în cea mai mare măsura și cu toată graba să primim răspunsul Prefecturii ca să putem vedea ce va fi în continuare”, adaugă secretarul Primăriei Recaș.

Astfel că Primăria Recaş nu poate să plătească nici măcar salariile.“Domnul Nicula semnează acte, mai puțin cele care țin de plăți și de serviciul economic, pentru că Trezoreria nu acceptă acea hotărâre nevizată din punct de vedere al legalității. Ca să poată să emită un specimen de semnătură în acest sens către noul viceprimar”, susține  Ramona Miheț, secretarul Primăriei Recaș.

În ședința CL de astăzi aleșii locali au votat proiectul pentru aprobarea bugetului pe anul 2015.

Vă reamintim că decizia consilierilor locali din Recaș de a-l schimba din funcție pe viceprimar a încins din nou spiritele în ședința de plen. Demersurile consilierilor PNL din Recaş vin după ce primarul localităţii Pavel Teodor se află în arest preventiv, fiind implicat în dosarul de corupţie ce vizează conducerea IPJ Timiş.

1 COMENTARIU

  1. legea 215 spune ca la demitere sau schimbarea din functie trebuie jumatate plus unu din ce-i prezenti la vot,dn secretara nu stie nici sa incurce si va pica la mijloc tot asa o aplicat si dn Neamtu in 2012 cand l-o demis pe dn Ciobanu si atunci era valabil si acum nu?ea ne fiind titulara pe post ce spune las ca-i incurc pe astia dar se incurca ea singura.perfectul e de alta parere dupa declaratia sa!!!in 2-3 zile se va reglementa tot si se va intra pe normal si atunci ce va spune dn secretara?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.