Filme internaţionale apreciate vine la Festivalul Ceau Cinema

0
67

Şase filme europene de ficţiune care au ca temă centrală dilemele morale şi au avut premiera mondială la cele mai mari festivaluri vor fi prezentate în cadrul celei de-a XI-a ediţii a Festivalului „Ceau, Cinema!” de la Timişoara, ce va avea loc între 17 şi 21 iulie.

Filmele vin din Bulgaria, Germania, Israel, Polonia, Serbia şi Turcia şi vor concura pentru Trofeul Ceau, Cinema! „Răzvan Georgescu” şi Premiul Publicului. Juriul va fi format din actriţele Ilinca Manolache şi Olga Torok şi regizorul Adrian Sitaru.

Trofeul Ceau, Cinema! „Răzvan Georgescu” are o valoare de 1.000 de euro, iar Premiul Publicului este de 500 de euro, ambele fiind oferite de Groupama Asigurări.

Trofeele sunt realizate de artista Lia Pfeiffer.

Competiţia Ceau, Cinema! oferă un cadru de exprimare pentru cineaştii din ţările cu minorităţi tradiţionale în regiunea Banatului.

Proiectul face parte din Programul cultural naţional „Timişoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” şi este finanţat prin programul Legacy Timişoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timişoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.