Timişoara merge mai departe la baschet după un meci dramatic cu Galaţiul

0
7

ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, CS Rapid Bucureşti, FC Arges Piteşti, BC CSU Sibiu, SCM ”U” Craiova, din Conferinţa A, şi CSM CSU Oradea, SCM OHMA Mozzart Bet Timişoara, CS Dinamo Bucureşti, CSO Voluntari şi CSM ABC Athletic Constanţa, din Conferinţa B, s-au calificat în faza Top 10 a Ligii Naţionale de baschet masculin, după încheierea primei fazei a campionatului.

SCM Timişoara a prins Top 10 după o victorie dramatică pe teren propriu cu CS Municipal Galaţi, 79-77, sâmbătă, în etapa a 18-a. Ilija Djokovic a marcat coşul victoriei în penultima secundă, după ce oaspeţii au condus cu 77-72. A fost un meci de totul sau nimic, învingătoarea urmând a termina pe locul secund şi a merge astfel mai departe, iar învinsa urmând a rata sezonul şi jucând pentru locurile 11-18.

Igor Kesar, cu 22 puncte, 4 recuperări, a fost MVP-ul gazdelor, iar Djokovic a reuşit un double-double, cu 12 puncte şi 11 pase decisive.

În continuare se formează două grupe, 1-10 (primele cinci clasate din fiecare conferinţă) şi 11-18 (ultimele patru clasate din fiecare conferinţă).

În faza a doua, grupa 1-10, se intră cu punctele din meciurile directe dintre primele 5 echipe din prima fază şi se mai joacă alte 10 meciuri, în sistem fiecare cu fiecare, tur-retur, cu echipele din cealaltă conferinţă.

În grupa 11-18, se intră cu punctele din meciurile directe dintre ultimele 4 echipe din prima fază şi se mai joacă alte 8 meciuri, fiecare cu fiecare, tur-retur, cu echipele din cealaltă conferinţă.

După faza a doua, se stabileşte Play-off pentru 1-8, echipele de pe locurile 9 şi 10 nu mai joacă, iar echipele de pe locurile 11-18 vor juca Play-out.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.