Sânge de doctor… donare specială!

0
5

Optzeci de medici, asistente şi infirmiere din cadrul Asociaţiei OncoHelp din Timişoara au donat peste 35 de litri de sânge, în cadrul unei campanii care s-a derulat de la începutul anului la Spitalul universitar OncoHelp, în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină Timişoara.

„Majoritatea pacienţilor oncologici au nevoie într-un anumit moment al tratamentului de transfuzii de sânge pentru restabilirea volumului şi a compoziţiei sanguine necesare continuării tratamentului specific. Din păcate, numărul celor care se îndreaptă spre centrele de recoltare este din ce în ce mai mic, statisticile arătând că doar 2% din populaţia ţării donează sânge. De aceea, am decis ca în fiecare an să organizăm cel puţin o campanie internă prin care să contribuim la asigurarea necesarului de sânge a celor aflaţi în suferinţă. Peste 80 de colegi din cadrul asociaţiei au decis să sprijine acest proiect şi s-au prezentat pentru a dona”, a declarat, marţi, dr. Valeriu Boruga, managerul Asociaţiei OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp.

Centrul de Oncologie OncoHelp este un spital universitar dotat cu 165 de paturi, dintre care 131 pentru spitalizare continuă, 29 de paturi pentru spitalizare de zi şi cinci paturi ATI SPA (supraveghere post-anestezie). În cadrul centrului sunt oferite gratuit servicii medicale de oncologie, radioterapie, hematologie, endoscopie digestivă superioară şi inferioară, imagistică medicală (computer tomograf, ecografie medicală şi mamografie).

zonia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.