2023, an important şi pentru ce va urma din punct de vedere cultural la Timişoara

0
6

Timişoara va deschide oficial, peste mai puţin de o lună, anul Capitalei Culturale Europene (CCE) 2023, cu o paletă diversă de evenimente culturale care se vor desfăşura în toate cartierele oraşului, cu perspectiva dezvoltării şi sedimentării, în anii viitori, a trăsăturilor care definesc municipiul.

Cele mai atractive evenimente de peste an vor fi festivalurile şi expoziţiile, iar aşteptările organizatorilor vizează şi formarea unui public nou consumator de cultură, care acum este latent.

Directorul Centrului de Proiecte al Primăriei Municipiului Timişoara (PMT), Alexandra Rigler, a detaliat, pentru AGERPRES, că deschiderea se va desfăşura cu subtitlul „Un weekend pentru un an”, între 17 – 19 februarieşi îşi propune să prezinte mostre ale programului cultural din 2023, care este unul extrem de complex, de divers, de deschis şi de curajos.

„Sunt două mari componente pe evenimentul de deschidere: este zona de arte vizuale, de arte ale spectacolului şi performance, dar şi o zonă de întâlnire, de comunitate, de idei. Există o suită de expoziţii care se deschis în weekendul evenimentului de deschidere şi care continuă în următoarele două luni. Zona de arte vizuale este extrem de bine reprezentată, Timişoara arată încă o dată prin programul ei cultural că este o zonă în care acestea sunt foarte prezente. Există un traseu al acestui eveniment de deschidere, care are trei componente majore. Prima zi este ziua celebrării, când au loc discursurile oficiale. Următoarea zi este dedicată dezbaterilor, ne bucurăm de diversitatea şi de bogăţia programului cultural, iar cea de-a treia zi este cea în care, în familie, cu prietenii, încercăm să ajungem la expoziţiile care s-au deschis şi să participăm la tururi ghidate, avem mese comunitare”, a explicat Alexandra Rigler, pentru AGERPRES.

Agenda evenimentelor va fi foarte bogată, cu câte peste 30 de manifestări pe săptămână, cele mai ofertante fiind lunile iunie şi septembrie, potrivit programului cultural actual, sunt perioadele de vârf, vor fi peste 30 de expoziţii, peste 22 de festivaluri, foarte multe spectacole şi piese noi de teatru, un program cultural de o mare complexitate şi diversitate.

zonia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.