Ofertă variată în aceste zile din programul Timişoara Capitală Culturală Europeană

0
63
vremea

Evenimente importante se vor desfăşura de-a lungul anului în cadrul Programului ”Timişoara – Capitală Culturală Europeană”, care va debuta oficial în perioada 17-19 februarie.

În această săptămână, publicul este invitat să revină în sălile de spectacole şi la expoziţii, dar şi să redescopere oraşul şi poveştile lui, anunţă Asociaţia ”Timişoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii”.

Teatrul Naţional Timişoara prezintă, joi seara, spectacolul „Durerea fantomă”, care vorbeşte despre un depou infernal, capcană pentru minte şi suflet.

Sâmbătă, de la ora 13,00, începe o călătorie pe Bega sălbatică, la bordul vaporaşului „Pelicanul”.

Deşi este ianuarie şi, teoretic, este miezul iernii, cei care doresc sunt invitaţi la prima petrecere pe barcă din acest an. Alături de DJ-i, este programată o tură veselă cu „Pelicanul” până la Sânmihai şi înapoi. Pe parcursul drumeţiei, doritorii vor putea admira şi peisajul sălbatic al Begăi, după ieşirea din Timişoara.

Opera Naţională Română din Timişoara prezint, duminică seara, „Bal la Savoy”. Spectacolul este un adevărat eveniment, care aduce în faţa publicului o comedie trăsnită.

Tot duminică seara, cinefilii pot urmări „Holy Spider” la Cinema Victoria. Filmul are la bază un caz real: cel al criminalului Saeed Hanaei, numit „Spider Killer”, care între 2000 şi 2001 a ucis 16 femei în ceea ce a numit „o misiune sfântă”. Regizat de Ali Abassi, filmul a fost nominalizat pentru cel mai bun Film european, cea mai bună actriţă, cel mai bun regizor şi cel mai bun scenariu la European Film Awards şi la Palme d’Or la Festivalul de la Cannes 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.