An important pentru rugby-ul românesc. Prim amical cu Italia

0
6

Lotul echipei selecţionate secunde de rugby a României s-a reunit, luni, în primul stagiu de pregătire din 2023, pentru partida cu Italia A, din 21 ianuarie, staff-ul tehnic condus de Eugen Apjok convocând 35 de jucători, dintre care 12 sunt de la SCM USV Timişoara, se arată într-un comunicat al Federaţiei Române de Rugby.

„Echipa naţională de rugby a României s-a reunit în primul stagiu de pregătire din 2023. Staff-ul tehnic condus de Eugen Apjok a selecţionat pentru acest cantonament 35 de jucători, toţi evoluând în campionatul intern. Singurul jucător din afara României este Robert Irimescu, care evoluează în SUA, la Rugby United New York, aceasta fiind prima lui convocare. Stagiul debutează astăzi, 9 ianuarie, la Bucureşti şi se va încheia cu un meci de pregătire, care va avea loc pe 21 ianuarie, la Viadana (Italia), România A urmând să întâlnească Italia A”, precizează sursa citată.

Antrenorul României, Eugen Apjok, a afirmat că prin acest stadiu va încerca să îi menţină pe jucători într-o formă cât mai bună.

„Este practic o reacomodare la efort pentru jucătorii din ţară, deoarece în această primă parte a pregătirii accentul va fi pus pe cei care evoluează în campionatul intern, pentru că cei din Franţa deja se află în competiţie, la cluburile lor. Este foarte important să reuşim să îi menţinem pe jucători într-o formă cât mai bună în această perioadă fără meciuri pentru a putea să abordăm cât mai bine competiţia europeană care începe în februarie”, a declarat Eugen Apjok.

Acest cantonament reprezintă practic debutul pregătirii pentru Rugby Europe Championship, competiţie care va avea un nou format din acest sezon, „stejarii” urmând să debuteze pe 4 februarie, la Bucureşti, în compania Poloniei.

Reprezentativele secunde ale României şi Italiei s-au întâlnit şi în decembrie 2021, tot într-un meci de pregătire, ce a avut loc la Parma, când Italia Emergenti a dispus de România A cu scorul de 50-26.

zonia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.