Padelul s-a dezvoltat extraordinar în acest an în România, iar pe lângă bazele deja consacrate din Dumbrăviţa (Timiş), Zărneşti (Braşov), Cluj şi Bucureşti, au apărut alte două, de această dată indoor, la Oradea şi la Braşov – cea mai modernă din ţară. Sunt şi altele în proiect, cum ar fi în zona Bucovinei, care îşi va deschide uşile competiţiei la anul.
După un adevărat tur de forţă prin toată ţara, cu Liga Cluburilor – Campionatul Naţional, în weekend s-a disputat prima ediţie a Cupei României, în capitala Bihorului. Peste 30 de echipe din Oradea, Timişoara şi Cluj s-au prezentat la Padel Arena pentru a încerca să câştige prima ediţie a Cupei. Sportivii de la Padel Center Timişoara s-au prezentat cu câteva echipe şi s-au ridicat la nivelul aşteptărilor, chiar depăşindu-le.
La Nivelul 1, clasa regină, al profesioniştilor a fost vorba despre o luptă între timişoreni. 5 echipe foarte puternice (3 din Timişoara, 1 Cluj, 1 Oradea) s-au luptat fiecare cu fiecare pentru a obţine cele mai multe puncte. Lucian Perescu şi Silviu Popescu au etalat un padel de înaltă clasă, s-au apărat excelent când a fost cazul şi au contraacat eficient, reuşind să câştige fiecare meci. Cei doi au obţinut pe merit Cupa României după un turneu perfect, de pus în ramă. Andreas Niemersheim şi Klaus Herle, cotaţi cu prima şansă după ce s-au impus la Braşov la nivelul 2, s-au mulţumit cu locul secund, având trei victorii şi un eşec, suferit în faţa campionilor.
La Nivelul 2 s-au jucat pe grupe (1 echipă din Cluj, 1 Timişoara, 6 Oradea), iar pentru cuplurile Mădălin Ilinca/Lucian Perescu din Timişoara şi Anderko Gyorgy/Mihaly Istvan din Oradea a fost chiar uşor să ajungă în finala competiţiei. După un meci spectaculos, cu schimburi de dat pe „Eurosport”, cuplul bihorean s-a impus după o luptă aprigă.
Concurenţă mare la Nivelul 3, unde 11 echipe s-au luptat pentru primul loc. Şi aici s-a jucat în grupe, fiecare cu fiecare, ca apoi primele două din fiecare să meargă în semifinale. În finala mare au intrat tinerii orădeni Raul Zaharia şi Rareş Secară şi experimentaţii jucători din Timişoara Denis Sas şi Daniel Neacşu. Cuplul din Banat a avut o strategie bună care s-a dovedit câştigătoare şi astfel o altă Cupă a României a luat drumul oraşului de pe Bega.
Şi pentru că padelul a prins mult şi în rândul reprezentantelor sexului frumos, s-a disputat şi o competiţie de dublu mixt. Aici s-au impus Alexandra Dărăban cu Vlad Marinescu, iar pe locul secund au venit Andreea Curtui şi Adrian Mălan. Şi aici jocurile au fost spectaculoase, cu schimburi de mingi de zile mari.
Aşadar în doar două zile s-au disputat circa 60 de meciuri, într-o bună organizare la Padel Arena Oardea, iar acest sport demonstrează că are viitorul asigurat în România, în anul în care a fost recunoscut şi de MTS, dar în care s-au pus şi bazele Federaţiei. Reamintim, echipa timişoreană a participat şi la Liga Campionilor de padel din Malaga, iar sportivi din ţară s-au prezentat şi la etape de circuit european în străinătate. În premieră, Timişoara va încerca să organizeze în aprilie o etapă internaţională din circuitul european de padel. De ce? Pentru că se merită, pentru că este un sport frumos şi spectaculos, pentru că este vorba de sănătate, socializare şi timp de calitate petrecut împreună de oameni diferiţi, dar atât de asemănători.