Un ultim rapel anti COVID vine de la Pfizer

0
47

Ministerul Sanatatii a distribuit Centrului Regional de Depozitare Timișoara o primă tranșă de vaccin Comirnaty Omicron BA 4-5 produs de compania Pfizer BioNTech, care constă în 100.800 doze. Vaccinul se poate solicita la medicul de familie începand cu data de 5 decembrie 2022, Direcția de Sănătate Publică Timiș urmând să repartizeze medicilor de familie dozele solicitate.

Vaccinul Comirnaty Omicron BA 4-5 se poate administra persoanelor peste 12 ani, care au efectuat deja o schemă completă de vaccinare împotriva COVID-19, la minim 3 luni de ultima doză.

„Recomandăm tuturor persoanelor aflate în grupele la risc pentru a dezvolta o formă gravă de COVID 19 sau cu complicații grave și decompensări ale patologiilor de bază, care au peste 12 ani, si au efectuat o schemă completă de vaccinare, să efectueze doza de rapel.
Medicii de familie vor asigura informarea, programarea la vaccinare, administrarea vaccinului conform schemei de imunizare, monitorizarea și raportarea reacțiilor adverse.

Vaccinul este destinat doar pentru RAPEL, la persoanele care au efectuat deja o schema completa de vaccinare cu vaccinuri impotriva COVID 19 anterioare, schema fiind inregistrata in RENV si au trecut minim 3 luni de ultima doza”, conform DSP Timiş.

zonia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.