Vlad Borcescu a castigat respectul publicului bulgar

0
450

Timisoreanul Vlad Borcescu a debut in ringul profesionistilor intr-o puternica gala de kick-boxing disputata in Bulgaria.

Desi arbitrii din Bulgaria au decis ca victoria ii apartine localnicului Vesko Stoyanov, decizia este controversata si apreciata ca fiind in defavoarea sportivului timisorean Vlad Borcescu care a cumulat un punctaj mai bun in primele doua runde iar sportivul bulgar avand avantaj in runda a 3-a.

Peste 1500 de persoane prezente la eveniment l-au aplaudat la scena deschisa pe Vlad Borcescu ca apreciere a prestatiei sale. Meciul a fost unul foarte dur disputat, in maniera tipica pentru categoria grea de 95 kg.

Luptatorul bulgar a apelat de multe ori la trucuri de obstrucționare precum luatul in brate, acuzarea unor lovituri joase nepermise sau alunecări atunci cand nu se putea tine in picioare. A existat si o serie de lovituri dupa comanda stop a arbitrului central, lucruri care trebuiau sancționate nu doar atenționate verbal.

Vlad Borcescu a fost afectat de aceste trucuri si a avut o usoară scadere de ritm in ultima runda, iar experienta mai mare a adversarului a facut ca acest sa poata sa aiba avantaj doar in ultima runda ceea ce i-a ajutat pe arbitri sa poata sa il favorizeze.

“Sportivul nostru este foarte tanar, are nevoie de experienta multa si este capabil sa invete din orice ipostaza chiar si din cea de sportiv nedreptatit. Evolutia lui a fost una care ne da mult optimism ca in viitor poate sa faca performanta in divizia kickboxingului profesionist international. Dupa o perioada de pregatire de aproximativ 3 luni va reveni in ring pentru un nou meci din cariera sa. Gala din Bulgaria a fost bine organizata a beneficiat de o investitie consistenta iar sportivii localnici au fost sustinuti de catre comunitate asa cum ar trebui sa fie si la noi.

Sper ca vom reusi in anul urmator sa aducem o gala in Timisoara iar sportivii nostri sa fie sustinuti pentru a ne bucura si noi timisorenii de tinerii nostri sportivi din prima scena a kickboxingului profesionist”, ne-a spus maestrul Alin Falcusan, antrenorul sportivului banatean.

Asadar, o experienta din care Vlad are doar de invatat si un moment care trebuie sa il faca mai puternic pentru urmatoarele incercari. Succes, si capul sus!

zonia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.