Diminuarea colesterolului din sânge: tratament și alimentație

0
46

Sănătatea este unul dintre cele mai importante aspecte ale vieții și pentru ea ar trebui să fii capabil să faci sacrificii. Unul dintre principalele sacrificii pe care îl poți face este renunțarea la alimente, preparate și semipreparate care îți pot ridica nivelul colesterolului din sânge și, în timp, te pot face să te confrunți cu probleme destul de serioase de sănătate.

Dacă ți-au ieșit analize de sânge care să prezinte un nivel de colesterol peste nivelul optim, ar trebui să începi să te gândești la cum ai putea corecta acest aspect atât de important din viața ta și pentru asta ar trebui să apelezi la o dietă corespunzătoare sau la un tratament, dacă medicul îți va recomanda acest lucru.

Colesterolul este o substanță ce se regăsește în membranele ce au rol de acoperire și protejare a ficatului, maduvei spinării, creierului și a altor țesuturi prezente în corpul uman. Atunci când te confrunți cu un nivel al colesterolului ridicat, aceste țesuturi sunt mult prea încărcate cu grăsimi ce nu pot fi benefice funcționării optime a organismului tău. Marea majoritate a colesterolului este sintetizat de către ficat iar surplusul se regăsește pe pereții vaselor de sângă generând ulterior diferite probleme de sănătate.

Iată ce poți face atunci când te confrunți cu un nivel ridicat al colesterolului!

Consultă un medic
Primul și cel mai important pas pe care ar trebui să-l faci atunci când ți-au ieșit analize îngrijorătoare în legătură cu nivelul colesterolului este să consulți un medic specialist în acest domeniu. Acesta te poate îndruma în direcția unei diete corespunzătoare sau, dacă problema este mai gravă, îți poate recomanda un tratament pentru rezolvarea acestei probleme.

Urmează un tratament
Printre principalele tratamente cunoscute pentru reglarea colesterolului din sânge se regăsesc suplimentele alimentare care scad valorile colesterolului din sânge sau mențin un nivel optim după reglare. Dacă suplimentele alimentare nu reușesc să-ți regleze nivelul grăsimilor, încearcă orotatul de magneziu, un orotat recunoscut pentru funcțiile sale legate de scăderea colesterolului.

Urmează o dietă strictă recomandată de un medic
Un alt pas esențial în scăderea și menținerea ulterioară a nivelului optim de colesterol este apelarea la o dietă corectă din punctul de vedere al alimentației. Pentru asta vei avea nevoie de o vizită la un medic specialist. Principalele alimente recunoscute pentru inhibarea colesterolului sunt: nucile, fasolele, fulgii de ovăz, legumele verzi, strugurii, laptele de soia, merele, citricile, avocadoul, ceapa sau usturoiul.

Renunță la fumat
Un alt aspect important al reglării nivelului de grăsimi din corpul tău este renunțarea la fumat. Specialiștii au concluzionat că una dintre principalele cauze ale îngroșării vaselor de sânge și, automat, la mărirea colesterolului este fumatul. Acesta duce la acumularea de colesterol negativ și micșorează nivelul de colesterol pozitiv generat de corpul tău.

Așadar, pentru ca corpul tău să funcționeze optim și pentru a-ți regla nivelul de colesterol, dacă acesta este prea mare, ar fi indicat să faci o vizită la un medic specialist care probabil îți va recomanda o dietă corespunzătoare sau un tratament, și dacă vrei să urgentezi rezultatele îți sugerezi să renunți la fumat și să încerci să ai o viață cât mai echilibrată din punctul de vedere al alimentației și al viciilor.

sursa foto: unsplash.com

zonia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.