Se vor putea vaccina antigripal românii în farmacii? Răspunsul ministrului Sănătății

0
34

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că românii s-ar putea vaccina antigripal în farmacii din acest an. Însă nu se ştie cu exactitate de când.

”Nu se poate face dintr-o dată, trebuie să existe o instruire specifică a farmaciștilor sau a acelora care fac acest lucru. Am avut discuții cu universitățile de medicină și farmacie încât în curriculă să existe posibilitatea unei instruiri care să permită dezvoltarea acestor programe de vaccinare în farmacii. Până la urmă este o scurtare a timpilor pe care o persoană ar trebui să îi parcurgă ca să poată fi vaccinată.

Nu se referă la orice tip de vaccin, facem un pilot la vaccinul antigripal și atunci lucrurile acestea – un exemplu de bună practică – se pot dezvolta și în România”, a declarat Alexandru Rafila.

Întrebat dacă ar putea începe vaccinarea în farmacii chiar din acest sezon, ministrul Sănătății a spus: ”Încercăm să vedem dacă putem să facem acest lucru. Trebuie să fim siguri că există suficientă informare pentru cei care practică această vaccinare în farmacie și pregătire”.

Actul normativ care prevede vaccinarea în farmacii se află pe masa guvernului și ar fi trebuit să fie gata din 2020, amintește Gândul.

zonia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.