Acţiune în vederea responsabilizării deținătorilor de animale de companie

0
24

În perioada 29-30.09.2022, Timișoara – Compartimentul Protecția Animalelor, au desfășurat apolițiștii Secției 5 Urbane Timișoara și cei ai Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timis, împreună cu reprezentanți ai Primăriei ctivități de informare în zonele Plopi și Kuntz din municipiu, în vederea responsabilizării deținătorilor de animale de companie.

Obiectivul principal al acțiunii l-a reprezentat prevenirea abandonului pe domeniul public, promovarea deținerii responsabile a câinilor, precum și promovarea sănătății și bunăstării acestor specii de animale.

Totodată, polițiștii au atras atenția cu privire la faptul că, în cazul infracțiunilor de cruzime față de animale, au fost majorate limitele speciale ale pedepselor, cu închisoare de la 2 la 7 ani, în conformitate cu Legea nr.138/2022 pentru modificarea și completarea Legii nr. 205/2004 privind protecția animalelor.

Pe parcursul derulării campaniilor, au fost identificați mai mulți proprietari de câini din categoria celor periculoși, sens în care, s-a procedat la instruirea acestora privind respectarea prevederilor O.G. nr 55/2002 R, precum și cu privire la condițiile de îngrijire și deținere a exemplarelor canine.

Astfel de activități vor continua atât în municipiul Timișoara, cât și pe raza județului Timiș.

zonia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.