Zi importantă pentru şosele din Timiş, iar rutieriştii au fost la post

0
35

Proiectul European ROADPOL – Safety Days și-a propus ca ziua de 21 septembrie să devină o zi fără persoane decedate din accidente rutiere, pe drumurile din Europa. Pentru județul Timiș, ziua de ieri a fost o zi care a îndeplinit acest criteriu.

Astfel, în data de 21.09.2022, în intervalele orare 09:00-13:00 și 15:00-21:00, poliţiştii de la Rutieră şi cei de la ordine publică din județul Timiș au desfășurat acțiuni preventiv-reactive pe principalele artere din județ, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, prevenirea accidentelor de circulație și conștientizarea tuturor participanților la trafic cu privire la importanța respectării regulilor de circulație.

Au fost legitimate 325 de persoane și controlate 250 de autovehicule. În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 239 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor rutiere, conform O.U.G 195/2002R.

Dintre acestea, 127 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea limitelor legale de viteză, 46 de sancțiuni pentru nepurtarea centurii de siguranță, o sancțiune pentru folosirea telefonului mobil la volan și 45 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri. Totodată, 18 pietoni au fost sancționați pentru traversarea drmului public prin loc nepermis.

Polițiștii au reținut, în vederea suspendării, 12 permise de conducere, dintre care:
– 2 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză;
– 3 pentru efectuarea necorespunzătoare a manevrei de depășire;
– 2 pentru neacordare prioritate pietoni sau vehicule;
– 5 pentru altele abateri.

De asemenea, au fost constatate 5 infracțiuni la regimul rutier.

Acțiunile preventiv-reactive desfășurate și-au îndeplinit scopul, astfel încât în ziua de 21.09.2022, în județul Timiș nu a fost înregistrat niciun accident rutier grav.

zonia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.