Rezultate excelente la Naţionalele de floretă pentru un club timişorean

0
37

Scrimerii timișoreni s-au întors acasă cu 10 medalii de la Campionatul Național de Scrimă pentru Copii, ce a avut loc în București în perioada 18-21 iunie, pentru probele de floretă individual și echipe, fete și băieți.

Timp de patru zile peste 170 de copii de la cluburile private și de stat din România s-au adunat în București la sala de scrimă Ana Pascu, să se lupte pentru podium. Clubul de pe Bega a participat anul acesta cu 30 de copii, la categorii diferite de vârstă. Așa cum ne-au obișnuit deja, micii scrimeri timișoreni s-au impus în fața competitorilor și au tras în 6 din 8 finale, câștigând 3 medalii de aur și 3 de argint! Pe lângă acestea, scrimerii clubului timișorean au mai câștigat încă 4 medalii de bronz.

Sportivele banatence au câștigat 3 medalii de argint, Marișescu Maya la U13, Ștefania David la U11 și Cezara Ciucu la U9, un bronz la U9, prin Adoch Elena și prima medalie de aur la echipe fete de până acum, învingând detașat brașovencele de la clubul Corona cu 45- 26. Echipa câștigătoare a fost formată din Alexandra Adoch, Maya Marișescu și Amalia Maciu.

Băieții nu s-au lăsat mai prejos și au câștigat de asemenea o medalie de aur, prin Efros Filip la U11, bronz la aceeași cateogrie prin Chinte Oliver, încă o medalie de aur la U13, prin Fey Alan și bronz la aceeași categorie prin Vasilache Rareș. La echipe băieții au reușit să obțină bronzul, după un meci dificil cu cei de la Atlas Invictus din Cluj.
Echipa băieților a fost formată din Vasilache Rareș, Fey Alan și Efros Filip.

“Pe toată perioada concursului, sportivii noștri s-au prezentat remarcabil. Au fost concursuri grele, cred că a crescut nivelul de performanță la nivel național și acest lucru nu poate fi decât îmbucurător! Competiția reală este benefică pentru toți sportivii iar faptul că noi am reușit să câștigăm aceste medalii demonstrează că munca pe care am depus-o până acum dă rezultate și continuăm să dominăm palmaresul de medalii la nivel de copii, ca în anii trecuți”, declară antrenorul secund al clubului ACS Floreta Timișoara, Teo Moisuc.

Clubul ACS Floreta Timișoara are deja o istorie frumoasă de participări la competițiile la nivel național, dominând Campionatul Național de Scrimă pentru Copii mai mulți ani la rând.

Participarea cu un număr mare de 30 de copii anul acesta este un indicator al performanței la nivel local, cel puțin. “Avem deja 100 de copii înscriși la clubul nostru. Interesul pentru scrimă e din ce în ce mai mare și asta ne bucură. Vrem să creștem și mai mult, să construim în Timișoara marea performanță la nivel de copii și juniori, și de ce nu și la cadeți sau seniori, în câțiva ani”, a spus Iulian Teacă, președintele clubului ACS Floreta Timișoara la întoarcerea în orașul de pe Bega.

Clubul își desfășoară activitatea la nivel local din 2014, având ca antrenori foști sportivi de performanță în scrimă: Teo Moisuc, Petra Magyar și Iulian Teacă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.