Salvatori și în Noaptea de Înviere

0
27

Puțin după miezul nopții, la Detașamentul de pompieri Orăștie a sunat alarma. La doar 4 minute de la apel, două autospeciale de stingere cu apă și spumă se aflau deja amplasate în fața unei gospodării din localitatea Pricaz, realizându-se dispozitivul de stingere.

La sosirea echipajelor de pompieri, ardea generalizat materialul combustibil al acoperișului unei șuri, fânul depozitat în pod, precum și lemnul stivuit în interiorul acesteia. Un ofițer și 8 subofițeri au intrat imediat in acțiune, intervenția promptă făcând să se evite o nenorocire, mai precis propagarea incendiului la casă sau la gospodăriile învecinate. Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit electric la instalația de iluminat. Din fericire nu au existat victime, iar animalele din gospodărie au fost salvate la timp.

Este admirabil faptul că la auzul sirenelor ce se auzeau din depărtare, pe fundalul atmosferei pline de liniște de la slujba de Înviere, plt.maj. Moisesc Nicolae a alergat într-un suflet din biserică direct la locul incendiului, unde a intervenit alături de pompierii din tura de serviciu. De asemenea, un alt salvator dedicat, polițist în cadrul Serviciului Acțiuni Speciale al IPJ Hunedoara, cel care a anunțat incendiul la 112, a croit drum autospecialelor până la locul intervenției, furnizându-le salvatorilor primele informații si susținându-i pe timpul intervenției.

La Lupeni, în noaptea de Inviere, salvatorii s-au luptat cu flăcările mai bine de 5 ore

Pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție Lupeni și ai Detașamentului Petroșani, sprijiniți de SVSU Petrila au intervenit în noptea de Înviere cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu la acoperișul unei case din municipiul Lupeni. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta deosebit de violent, cu degajare mare de fum.

Întrucât flăcările se vedeau de la mare distanță, doi dintre salvatori, plt. maj. Rușanu Cristian și plt.maj. Fodor Robert, de la Garda de Intervenție Lupeni, deși se aflau în timpul liber și se pregăteau să participe la slujba de Înviere, au conștientizat gravitatea acestei situații și s-au alaturat numaidecât echipajelor de intervenție. După eforturi susținute care au durat mai bine de 5 ore, pompierii au lichidat incendiul, stabilind ca și cauză probabilă a izbucnirii acestuia – coșul de fum deteriorat.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit, iar păsările și animalele din gospodarie, printre care trei câini și două pisici au fost salvate.

zonia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.