Cum să faci curățenie în baie – Sfaturi pentru o igienizare completă

0
76

Menținerea sănătății și stării de bine în general implică mai mulți factori. Pe lângă îngrijirea de zi cu zi, o dietă echilibrată și un tonus bun, curățenia în casă joacă un rol important. Aici intră în discuție și igienizarea băii, o încăpere pentru care ar trebui să acorzi o atenție pe măsură. 

Descoperă în acest articol câteva indicații și sfaturi despre cum să faci o curățenie temeinică în baie și să te simți în siguranță în casa ta.

 Ce trebuie să faci pentru a avea o baie impecabilă

  • Igienizarea vasului de toaletă

Dacă ții la sănătatea ta și dacă vrei să te simți bine la tine acasă, atunci curățenia și responsabilitățile în acest sens nu ar trebui să îți fie străine. Igienizarea băii este un aspect important în întregul proces și poți începe cu vasul de toaletă. 

Produsele dedicate pentru igienizarea acestuia promit eliminarea bacteriilor și a germenilor și menținerea unui mediu lipsit de microbi datorită substanțelor pe bază de clor și nu numai. Nu uita să folosești mănuși și mască de protecție atunci când torni dezinfectant în vasul de toaletă și îl cureți cu peria specială.

  • Curăță cada de baie sau duș cu produse dedicate

Fiind un mediu umed în mare parte, baia trebuie igienizată destul de des pentru a nu favoriza apariția microbilor și mucegaiului. Cada de baie sau de duș trebuie curățate după fiecare utilizare, cel puțin așa spun specialiștii în domeniu, dar și bunul simț.

Însă dacă te confrunți cu probleme mai grave precum eliminarea dificilă a mucegaiului, scurgeri înfundate sau mirosuri neplăcute, este recomandat să ai în vedere schimbarea instalațiilor sanitare. Pe Sensodays.ro găsești cădițe de duș variate, din care să alegi în funcție de dimensiunile băii tale. 

  • Nu ignora faianța

Deși poate părea dificilă curățarea faianței în baie, acest lucru nu trebuie trecut cu vederea. Băile cu abur sunt benefice pentru sănătate și igiena personală, însă apa care rămâne pe faianță este mediu propice pentru dezvoltarea mucegaiului, a microorganismelor și a depunerilor de calcar.

Dacă tot te apuci de igienizare în baie, ar fi indicat să te ocupi și de curățarea faianței cu produse pe bază de substanțe dezinfectante. În plus, este recomandat să folosești bureți și cârpe diferite față de cele pentru dezinfectarea obiectelor sanitare din baie.

  • O curățenie generală în baie, cel puțin o dată pe an

Curățenia generală implică fiecare colțișor al casei, iar baia nu face excepție. Dacă în mod obișnuit, curățenia completă a locuinței se face înainte de sărbători și presupune inclusiv debarasarea de lucrurile nefolositoare, baia se poate igieniza cel puțin o dată pe an și poate cuprinde:

  • Curățarea blatului din baie, inclusiv pe lângă chiuvetă.
  • Ștergerea prafului din locuri greu accesibile, precum părțile înalte ale dulapurilor.
  • Eliminarea prafului din coșulețele de baie sau cele de cosmetice.
  • Curățarea rosturilor cu produse speciale.
  • Igienizarea căzii și vasului de toaletă, utilizând produse dezinfectante pentru mai mult de 5 minute.

Așadar, se poate spune că igienizarea băii necesită o atenție deosebită pentru a nu favoriza dezvoltarea germenilor, microbilor și calcarului. În plus, curățenia se menține pentru o perioadă mai lungă de timp, dacă te implici în acest proces în fiecare săptămână și îl adopți serios de câteva ori pe an.

Sursă foto: Pexels.com

zonia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.