Dezinsectia aeriana a fost programata la sfarsitul saptamanii viitoare la Timişoara

0
33

Primăria Timişoara anunță că începând de săptămâna viitoare, joi 12 08 2021,  se vor executa lucrări de dezinsecţie pe raza municipiului. Acțiunile vor avea loc în perioada 12-23 august şi se va acţiona atât pe cale terestră, cât şi aeriană.

-Cymina Plus, având substanţă activă Cipermetrin, pentru combaterea ţânţarilor adulţi, pentru activitatea  de dezinsecție aeriană și pentru activitatea de dezisecție terestră;

-Vectobac WG având substanţă activă Bacillus thrugiensis subsp. israelensis, pentru combaterea larvelor, pentru activitatea de larvicidare.

Crescătorii de albine sunt rugaţi ca în perioada menţionată să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării albinelor, respectiv scoaterea stupilor de albine în afara ariei de stropire.

Substanţele utilizate sunt avizate de Ministerul Sănătăţii, însă populaţia este sfătuită să eite contactul insecticidelor cu ochii.

”Pentru ca tratamentele să aibă o eficienţă ridicată, facem apel la toţi cetăţenii municipiului să ia măsuri urgente de efectuarea curăţeniei în gospodăriile proprii şi de combatere a muştelor, ţânţarilor şi a altor insecte producătoare de disconfort”, transmit reprezentanții Primăriei Timișoara.

În cazul în care condiţiile meteorologice vor împiedica desfăşurarea acestei acţiuni, perioada de efectuare a activităţii de dezinsecţie şi deratizare va fi prelungită.

zonia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.