Alegeri pentru primar la Voiteg. Sunt trei candidați, între PNL, PSD și AUR

0
13

Duminică, 27 iunie, au loc alegeri de primar la Voiteg. Sunt trei candidați – de la PNL, PSD și AUR – care vor să câștige funcția. Fostul edil-șef, ales cu doar 32 de voturi în fața celui de pe locul doi în toamna trecută, a murit după ce a fost infectat cu coronavirus.

În România sunt, duminică, 27 iunie, alegeri de primar în 33 localități. Una dintre ele este comuna Voiteg, din Timiș. Fostul edil-șef Tudor Marinescu, de la PSD, a murit la începutul lunii noiembrie, în urma complicațiilor rezultate după infectarea cu coronavirus.

Sunt trei candidați: Niculae Ioan Pop, de la PNL, Claudiu Vasile Ciolac, de la PSD, și Mihăiță Boboc, de la AUR. Pop a fost pe locul al doilea la alegerile din septembrie 2020. El a candidat atunci din partea Partidului Republican și a avut cu doar 32 voturi mai puțin decât Teodor Marinescu. Ciolac este angajat al primăriei din comună, iar Boboc a fost ales prin… mica publicitate. Mai exact, partidul său a făcut apel de înscrieri pentru candidați și el a fost considerat cel mai potrivit.

Pe la Voiteg au trecut, în ultimele săptămâni, și Ludovic Orban (PNL), și Marcel Ciolacu (PSD), dar şi George Simion (AUR). Fostul primar Tudor Marinescu era în funcție încă din 1996 și primele cinci mandate le-a câștigat din postura de liberal. Din 2016 a devenit social-democrat.

zonia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.