Alin Nica cere ridicarea carantinei: Președintele Consiliului Județean Timiș, atrage atenția, asupra riscurilor și impactului prelungirii carantinei.

0
89
De peste o săptămână, Timișoara si patru comune din jurul orașului sunt în carantină. Efectele nu se văd, ba mai mult rata de infectare cu coronavirus este la fel ca atunci când s-a instituit carantina.

100 de candidați M.A.I. din Timișoara și zona periurbană riscă să piardă posturile pentru care s-au pregătit deoarece odată cu suspendarea activităților sportive le este blocat accesul la baza în cadrul căreia trebuiau să facă simularea traseului practic aplicativ.

Solicit public o soluție legală urgentă care să oprească tratamentul inechitabil pentru candidații din Timișoara și zona periurbană. Aceștia vor concura împotriva unor persoane din zone necarantinate, care sunt antrenate, testate și cu simulările practice efectuate. În acest sens, mâine dimineață mă voi adresa, în scris, secretarului de stat, șef DSU, Raed Arafat.
Acesta este doar unul dintre prea multele aspecte absurde ale unei carantine total nepregătite. Unii se gândesc probabil că sunt doar 100 de oameni, că asta e, pierd niște locuri de muncă, să depășească momentul. Alții vor întreba de ce m-am oprit asupra acestei situații când sunt atâtea altele, mult mai grave. Cetățenii sunt epuizați, la limita superioară a frustrării, în fața repetării în buclă a unor soluții ineficiente.
De când am atras atenția asupra impactului negativ al carantinei formale, am primit mesaje disperate de la reprezentanții segmentelor de populație afectate. Mi-au scris părinți furioși și discriminați, proprietari de mici afaceri care și-au pierdut munca de-o viață sau foști angajați care se simt rușinați să trăiască din mila statului.
Nu am știut ce să răspund azi când am fost întrebat ce părere am despre timișorenii care trec pe declarație că au rude bolnave la Arad ca să se antreneze în sălile de acolo, să facă shopping și să se relaxeze la terasele din Arad în timp ce restaurantele noastre sunt aduse în pragul falimentului, iar în sălile de sport închise nu au voie nici măcar cei care se pregătesc să devină oameni ai legii.
Cetățenii sunt prioritatea mea și fac tot ce îmi stă în putință, în limita atribuțiilor și competențelor legale ca președinte al Consiliului Județean. Am semnalat impactul social și economic al carantinei formale și am vrut să o evităm. Am cerut, în repetate rânduri, să „măsurăm de zece ori și să tăiem o singură dată”.
Carantina este în vigoare, nu am putut să o opresc, dar atrag din nou atenția asupra riscurilor și impactului prelungirii acesteia. Măcar în ceasul din urmă, sper ca ceilalți reprezentanți ai autorităților să își facă temele, să anticipeze situații, să ia decizii în mod documentat și să își îndrepte atenția asupra scăderii ratei de infectare cu Covid-19 și nu asupra prelungirii carantinei formale, a scris Alin Nica pe Facebook.
zonia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.