Cum să fii un părinte bun în 2021? Iată cele mai utile 3 sfaturi!

0
464

Sosirea în viața voastră a unui bebeluș, este unul dintre cele mai celebrate momente. Fie că poate a venit pe „neașteptate”, fie că ați plănuit sosirea lui în cel mai mic detaliu, aveți acum alături de voi un nou suflet pe care trebuie să îl protejați cu orice preț. Există câteva „reguli generale” (sau sfaturi) pe care părinții buni le urmează, știind că trebuie să se îngrijească și pe ei pentru a-și putea ocroti copilul.

Citește mai departe pentru a vedea care sunt cele mai utile 3 sfaturi pentru a fi un părinte de nota 10:

  • Oferă-ți puțin timp liber

Începem lista cu acest sfat pentru că, deși poate părea contraintuitiv, este esențial! Câteva ore pe care să le ai doar pentru tine sunt suficiente pentru a-ți reîncărca bateriile. Fie că preferi să petreci acest timp uitându-te la un serial, fie că mergi la o sesiune de shopping sau alegi să faci timpul petrecut în cuplu  , vei simți că prinzi noi forțe pentru a-l îngriji pe cel mic.

Încearcă să îi oferi această oportunitate și partenerului tău. E important ca amândoi să urmați acest sfat, dar și sfatul următor, care presupune timpul petrecut în cuplu. 

  • Petrece momente speciale cu partenerul tău

După sosirea bebelușului, dinamica cuplului se schimbă, iar voi nu mai aveți cum să vă petreceți timpul împreună la fel ca până atunci. Totuși, este vital pentru relația voastră să faceți planuri în acest sens. Planul nu trebuie să fie unul pompos, chiar o cină gătită acasă în doi și un film pe canapea, pot readuce la viață vechile emoții.

Viitorul vostru ca buni părinți depinde de succesul relației, fiind astfel imperativ să dedicați timp pentru activități de cuplu. Trebuie să te asiguri că atât tu, cât și partenerul tău, sunteți pregătiți pentru acest rol – fizic, mental, dar și emoțional. Dacă întâmpinați probleme pe care nu le puteți rezolva împreună, apelați la un ajutorul cuiva!

  • Investește în produse de calitate

Totul – de la biberon, la hăinuțe și cărucior, trebuie să fie de cea mai înaltă calitate pentru a te asigura că micuțul se va dezvolta fără a întâmpina probleme și fără să se îmbolnăvească. Verifică întotdeauna materialele din care sunt confecționate diversele obiecte care se vor afla în preajma familiei tale și convinge-te că nu conțin substanțe toxice. Îți poți întocmi o listă cu obiectele, materialele sau ingredientele pe care să le eviți, pe care nu le vei avea niciodată în locuință. 

Un alt aspect vital pentru sănătatea și dezvoltarea copilului tău este calitatea pătuțului și a căruciorului. El își va petrece ore în șir în pătuț sau în cărucior, atunci când ieșiți la plimbare. Ideal este să îți faci o altă listă cu caracteristicile pe care „căruciorul perfect” trebuie să le îndeplinească. Mai apoi, este necesar să verifici care dintre noile modele de cărucioare   se potrivește cel mai bine pentru tine ca părinte, dar și pentru cel mic.

Așadar, încearcă să ai în vedere aceste sfaturi și adaptează-le vieții tale de zi cu zi, nevoilor tale ca părinte, dar și nevoilor celui mic. Doar tu poți determina care este „cea mai bună cale” pentru tine de a fi părinte!

Sursa foto: shutterstock.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here