Conferință internațională în domeniul economiei circulare.Economia circulară înseamnă reducerea deșeurilor și protejarea mediulu

0
23

Economia circulară poate părea complexă și ușor descurajantă. Cu toate acestea, chiar și cea mai lungă călătorie începe cu primul pas. Cel mai bun mod de a face primii pași către o economia circulară este să te alături celor care doresc să se deplaseze în aceeași direcție, sau mai bine, sunt deja cu câțiva pași înainte. Economia circulară înseamnă reducerea deșeurilor și protejarea mediului, dar este, în același timp, despre o transformare profundă a modului în care funcționează întreaga economie.

În acest context, în calitate de partener al Proiectului Western Balkan Circular and Climate Innovation BEACONS, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș invită firmele timișene să participe la conferința internațională care se va desfășura online în perioada 14 – 15 decembrie 2020, sub genericul: „Economia Circulară în Regiunea Balcanilor de Vest 2020”

Conferința are ca scop promovarea cooperării transfrontaliere dedicată sprijinirii continue a acțiunilor și proceselor de dezvoltare din regiune, precum și împărtășirea experienței și rezultatelor obținute de-a lungul anului. Sunt lecții valoroase care permit construirea de economii locale/regionale reziliente și robuste care să poată rezista șocurilor aduse sistemelor sociale și economice.

Tranziția către economia circulară afectează diferite domenii de activitate, de la mobilitate, agricultură, utilizarea terenurilor și gestionarea deșeurilor la dezvoltarea întreprinderilor și educația consumatorilor.

Axată pe „închiderea buclelor”, o economie circulară este o soluție practică și o oportunitate transformatoare care poate oferi beneficii economice, sociale și de mediu, pe termen lung.

În timpul conferinței, vor avea loc sesiuni de discuții, prelegeri, prezentări cu exemple de bune practici, ateliere interactive care vor aborda teme de interes:

Situația balcanică (politici, economie, energie, facilitarea inovării și antreprenoriatului) și compararea cu inițiativele și planurile UE

Modul în care recircularea materialelor creează un sistem fără deșeuri

Orașe circulare

Noi modele de afaceri

Conectarea la Acordul de la Paris, Obiectivele de Dezvoltare Durabilă, Acordul Verde European, Agenda Verde a Balcanilor de Vest, Noul Plan de Acțiune privind Economia Circulară etc.

Evenimentul se desfășoară în cadrul Proiectului Western Balkan Circular and Climate Innovation BEACONS, finanțat de EIT Climate-KIC și derulat de Institutul pentru Climă, Mediu și Energie Wuppertal Germania, Cleantech Bulgaria, Camera de Comerț și Industrie a Serbiei, CCIA Timiș, Centrul de Cercetare și Inovare IC&T Atena și Cirekon Belgrad.

Proiectul are ca obiectiv principal construirea unui ecosistem transnațional în regiunea balcanică destinat promovării principiilor economiei circulare în afaceri.

Participarea la eveniment este gratuită.

Evenimentul se va desfășura în limba engleză.

Termen limită de înregistrare: 14 decembrie 2020

Înregistrarea participanților se face accesând următorul link:

https://virtual-event.typeform.com/to/cYEh8LRP

zonia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here