Organizezi o drumeție la munte? Iată cele 3 lucruri esențiale pe care trebuie să le iei cu tine!

0
66

Atunci când decizi să pornești pe munte, pentru a te bucura de priveliști extraordinare și aer curat, este recomandat să-ți pregătești rucsacul de drumeție așa cum se cuvine, cu scopul de a fi pregătit pentru orice situație neașteptată care ar putea apărea. Existe o serie de obiecte pe care niciun montaniard adevărat nu trebuie să le uite acasă!

În acest articol, vei afla care sunt cele 3 lucruri esențiale pe care trebuie să le iei cu tine atunci când organizezi o drumeție la munte!

 

  • Gadgeturi utile

 

Gadgeturile precum telefonul, GPS-ul sau smartwatch-ul sunt esențiale atunci când pleci în excursie, fiindcă te pot ajuta atât în caz de urgență, cât și la orientarea în spațiu. Ai grijă ca telefonul să aibă bateria încărcată, pentru a nu avea surprize pe drum. De asemenea, echipează-l cu o husă potrivită, care să-l ferească de eventualele lovituri. Dacă nu știi ce modele să alegi, intră pe site pentru a cerceta variantele existente. În ceea ce privește GPS-ul sau smartwatch-ul, alege produse de calitate, care să-ți ofere informații folositoare și, mai ales, utile. Este bine să ai cât mai multe gadgeturi care să vină în sprijinul tău, mai ales dacă unul dintre celelalte se defectează sau se descarcă. Însă chiar dacă ai la îndemână aceste obiecte, încearcă să iei cu tine și variantele clasice – harta și busola – care îți vor fi alături chiar și în zone fără semnal

 

  • Haine suplimentare 

 

Hainele suplimentare sunt obligatorii pe munte, fiindcă îți vor fi de folos, cu siguranță. În zona montană, temperaturile sunt extrem de schimbătoare, iar fenomenele meteorologice îți pot influența călătoria brusc și rapid. De aceea, este recomandat să fii pregătit atât pentru soare puternic (ia cu tine crema de protecție, șapcă și ochelari de soare), cât și pentru ploaie sau frig (ia cu tine un polar sau un pulover, precum și o geacă de ploaie). Bineînțeles, contează foarte mult și anotimpul în care organizezi deplasarea, însă acești factori imprevizibili pot apărea chiar și în zilele aparent frumoase și călduroase.

 

  • Trusă pentru urgențe

 

Indiferent de durata drumeției, nu uita să iei cu tine și o trusă pentru urgențe! Există o mulțime de sfaturi pe care trebuie să le iei în considerare atunci când pleci pe munte, iar acesta este unul dintre ele! Creează-ți o mică trusă, care să conțină tifon, fașă elastică, leucoplast, plasturi, apă oxigenată, spirt și câteva medicamente. Astfel, în caz de accidente minore sau lovituri, poți interveni pe loc, pentru a proteja rana. De asemenea, informează-te cu privire la tehnicile de prim ajutor, pe care le poți aplica în cazul unor situații de urgență. Având aceste cunoștințe, vei putea acționa concret și corect, ținând evenimentul sub control până la sosirea salvamontiștilor. 

Așadar, atunci când pleci într-o drumeție pe munte, există o serie de obiecte pe care trebuie să le iei cu tine, dar și o multitudine de cunoștințe pe care este bine să te bazezi. În așa fel, vei putea fi pregătit pentru orice situație neprevăzută și o vei putea gestiona eficient și rapid. O astfel de conduită este esențială pe munte – documentează-te cu privire la aceste detalii și echipează-te cu cele necesare, apoi bucură-te de natură și aer curat, în inima munților!

Sursă foto: pixabay.com

zonia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.