Castelul Huniade, inspectat de președintele CJ Timiș și reprezentanți ai Institutului Național al Patrimoniului

0
6

Mai mulţi reprezentanţi ai Institutului Naţional al Patrimoniului s-au aflat la Timişoara, pentru a vizita Castelul Huniade. Acesta se află şi în prezent în lucrări de reabilitare, de ani mulţi. Acum, alături de preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, au văzut la faţa locului în ce stadiu se află clădirea care găzduieşte în mod normal Muzeul Naţional al Banatului şi colecţiile acestuia.

„Am început săptămâna cu o vizită la Castelul Huniade, obiectiv care așteaptă de mulți ani vești bune. Starea în care se află imobilul a fost atent analizată de reprezentanții Institutului Național al Patrimoniului, împreună cu echipa de proiectare. Doar așa putem găsi cele mai bune soluții pentru reabilitarea și punerea în valoare a clădirii de patrimoniu”, a anunţat Dobra.

Inspecția de la Castelul Huniade vine la două săptămâni după ce a fost anunțată semnarea contractul pentru serviciile de proiectare ale investiţie, acesta urmând să fie suportat financiar de Institut. Totul trebuie să fie gata în 5 luni, iar următorul pas important va fi licitația pentru proiectul tehnic și pentru lucrările de execuție.

Proiectul este inclus în Programul național de restaurare a monumentelor istorice (PNR), finanțat de la bugetul de stat, prin Ministerul Culturii și gestionat de Institutul Național al Patrimoniului.

zonia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here