Biblioteca UPT se redeschide de luni! Unele servicii rămân restricționate

0
4

După o perioadă în care a fost închisă din cauza situației epidemiologice, Biblioteca Universității Politehnica Timișoara își reia activitatea, din 18 mai, însă anumite servicii rămân în continuare restricționate.

În prima etapă vor fi reluate serviciile de împrumuturi și restituiri ale cărților și documentelor, întocmirea fișelor de lichidare, eliberarea adeverințelor pentru doctoranzi în vederea susținerii tezei de doctorat.

În această perioadă, accesul în bibliotecă se va realiza cu respectarea unor reguli stricte pentru limitarea răspândirii coronavirusului. Astfel, pentru împrumutul și restituirea cărților și documentelor, activitățile se vor desfășura doar în holul principal al Bibliotecii, iar accesul se va face pe la intrarea din str. Traian Lalescu. Utilizatorii vor purta obligatoriu mască, iar restituirile se vor face la self-check-urile din hol. Fișele de lichidare vor fi transmise, de către personalul Bibliotecii, în format electronic, direct către secretariatele facultăților.

De menționat este și faptul că Biblioteca UPT a prelungit termenul de restituire al tuturor publicațiilor împrumutate până la data de 15 iunie 2020; pentru depășirile cu începere din data de 20 martie 2020 și până la data de 15 iunie nu se vor percepe penalizări.

Toate cărțile restituite de utilizatori vor fi sterilizate cu ajutorul lămpilor UVC. Studenții care doresc să împrumute cărți de la Bibliotecă vor transmite, cu 24 de ore înainte, prin e-mail, o solicitare în acest sens care să cuprindă titlurile volumelor dorite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here