Circulaţia mijloacelor de transport din Timişoara revine la normal începând de luni!

0
9

De luni, 18 mai, circulaţia tramvaielor, autobuzelor şi a altor vehicule ale STPT se reia normal conform hotărârii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă. Pe străzile Timişoarei vor fi de la începutul săptămânii viitoare 140 de vehicule (68 de autobuze şi microbuze, 41 de tramvaie şi 31 de troleibuze) ale societăţii locale de transport public.

Călătorii sunt rugaţi să respecte mai multe măsuri, pentru a reduce riscul contaminării cu virusul COVID-19. Acestea cuprind: distanţarea socială (1,5 metri distanţă), obligativitatea să poarte măşti de protecţie, eşarfe sau fulare pe nas şi pe gură.

De asemenea, urcarea/coborârea în şi din mijloacele de transport în comun se va face astfel: în mijloacele de transport în comun prevăzute cu patru uşi, urcarea se va efectua pe uşile 1 şi 3, iar coborârea pe uşile 2 şi 4; în mijloacele de transport în comun prevăzute cu trei uşi, urcarea se va efectua pe uşa 2 (uşa din mijloc), iar coborârea pe uşile 1 şi 3; în mijloacele de transport în comun prevăzute cu două uşi, urcarea se va efectua pe uşa 1, iar coborârea pe uşa 2.

Iar după urcarea în orice mijloc de transport în comun, este indicat ca toţi călătorii să se dezinfecteze pe mâini, fiecare vehicul fiind prevăzut cu dozator cu lichid dezinfectant. Conform STPT, zilnic mijloacele de transport în comun din Timișoara sunt dezinfectate cu ajutorul a 15 dispozitive bactericide cu lumină ultravioletă UV-C tip tun de 440 W. Acestea distrug bacteriile, virusurile, sporii de mucegai și alte impurități din interiorul mijloacelor de transport în comun. Aceleaşi mijloace de transport sunt dezinfectate de angajaţi ai STPT cu cloramină şi dezinfectanţi.

zonia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here