REVOLTĂ IN HUNEDOARA. ÎMPOTRIVA POLIȚIEI (VIDEO)

0
2
Poliţiştii, jandarmii şi trupele speciale au intervenit sâmbătă, 18 aprilie, într-un cartier din Hunedoara, la o revoltă iscată de mai mulţi localnici nemulţumiţi că li s-a cerut să rămână în locuinţe.

Conflictul care af fi pornit după ce poliţiştii au legitimat un bărbat, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a degenerat. Poliţiştii au folosit armamentul din dotare, iar oamenii au răspuns cu pietre aruncate spre forţele de ordine. Mai mulţi localnici au acuzat forţele de intervenţie de comportament abuziv.

Cel puţin o autospecială a Poliţiei a fost avariată. Într-una dintre imaginile publicate de localnici pe Facebook este surprins un bărbat care loveşte cu pumnii geamurile maşinii de Poliţie şi rupe oglinda acesteia.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara, sâmbătă seară, a avut loc un conflict în cartierul Micro 7 din municipiul Hunedoara.

“Intervenţia poliţiştilor era una de verificare a respectării deplasării spaţiul public pe parcursul stării de urgenţă. Aceştia au identificat o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice, care ar fi fost introdusă întruna dintre autospecialele de poliţie, întrucât nu a avea asupra sa documentele prevăzute de lege şi, mai mult decât atât, era recalcitrantă, moment în care o parte dintre cei prezenţi în zonă au devenit violenţi la adresa poliţiştilor”, au precizat reprezentanţii IPJ Hunedoara.

Într-un alt clip apar poliţiştii care sunt asaltaţi cu pietre aruncate de persoane necunoscute. Alte imagini publicate pe Facebook surprind forţe de ordine cum intră într-un apartament.

„În acest moment, după intervenţia poliţiei şi jandarmeriei, toate persoanele din acea zona s-au retras în locuinţe şi situaţia a revenit la normal. Reamintim faptul că în timp ce verificau respectarea prevederilor ordonanţelor militare, echipajele de poliţie au identificat o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice, care nu avea asupra sa documentele prevăzute de lege şi, mai mult decât atât, era recalcitrantă. Imediat după acest moment, poliţiştii au fost atacaţi cu pietre şi alte obiecte contondente de mai multe persoane din respectivul cartier, rude şi cunoscuţi ai bărbatului care era legitimat de poliţie. După identificarea participanţilor la agresiune, trei persoane au fost ridicate de poliţişti şi conduse la sediul poliţiei pentru audieri. În cauză a fost deschis dosar penal pentru ultraj şi distrugere. Echipajele de ordine publică rămân în continuare în zonă pentru a preveni orice alte incidente”, a informat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

zonia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.