Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că MAI a ajuns la un acord cu Biserica Ortodoxă Română, în ceea ce privește Sărbătorile Pascale

0
2

Astfel, având în vedere numărul mare de cetățeni de religie ortodoxă, pentru a nu exista riscul răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, ministerul Afacerilor Interne informează că vine în sprijinul Bisericii Ortodoxe, executând misiuni de susținere și ajutor pentru clerici și credincioși.

DISTRIBUIREA PÂINII BINECUVÂNTATE: PÂINEA BINECUVÂNTATĂ, ÎN FORMĂ DE MICI PRESCURI, STROPITĂ CU AGHIASMĂ ȘI VIN, NUMITĂ PAȘTI, SFINȚITĂ ANUL ACESTA ÎN JOIA MARE, ÎN 16 APRILIE, DUPĂ SFÂNTA LITURGHIE, VA FI DISTRIBUITĂ CREDINCIOȘILOR ÎN ZILELE DE VINERI, 17 APRILIE ȘI SÂMBĂTĂ 18 APRILIE, ÎN INTERVALUL ORAR 07-17, ÎN TOATE PAROHIILE DIN PATRIARHIA ROMÂNĂ IN LOCURI SPECIAL AMENAJATE, IN AFARA BISERICILOR, DE CĂTRE PERSONALUL ANGAJAT AL BISERICII ȘI DE CĂTRE VOLUNTARI, CU RESPECTAREA MĂSURILOR DE PROTECȚIE (MASCĂ SANITARĂ, DISTANȚĂ SOCIALĂ), EXACT CA LA MAGAZINELE ALIMENTARE.

Reprezentanții MAI, Poliție, Poliție de Frontieră, Jandarmerie, Pompieri, Poliție Locală, vor asigura ordinea publică pe toată perioada distribuirii Sfintelor Paști. Angajații parohiei, membrii consiliilor parohiale și voluntarii, în calitate de organizatori vor asigura respectarea distanței sociale, având ca semn distinctiv o banderolă albă pe braț.

 

VÂRSTINCII VOR PRIMI PAȘTILE ACASĂ: PENTRU CREDINCIOȘII BOLNAVI ȘI CEI PESTE 65 DE ANI, PAȘTILE VOR FI DISTRIBUITE LA DOMICILIU, DE CĂTRE VOLUNTARI, VINERI ȘI SÂMBĂTĂ, SAU ÎN PRIMA ZI DE PAȘTI, ÎNCEPÂND CU ORA 6 DIMINEAȚA, CU RESPECTAREA MĂSURILOR DE PROTECȚIE, MASCĂ SANITARĂ ȘI MĂNUȘI.

Distribuirea Sfintei Lumini, aduse de la Ierusalim, în seara de sâmbătă 18 aprilie, în jurul orelor 19, se va face de către voluntarii parohiilor și de către echipajele de ordine publică și patrulele existente sub coordonarea MAI aflate în misiune, sâmbătă, începând cu ora 20.

Credincioșii vor putea ieși în proximitatea casei, în afara curții sau a imobilului în care locuiesc, respectând reguile de distanțare socială, astfel încât să fie evitată aglomerația și formarea grupurilor mai mari ed 3 persoane. În acest sens, 2 sau 3 locatari dintr-o scară de bloc pot oferi Sfânta Lumină primită de la voluntari tuturor vecinilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.