spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
vineri, mai 20, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Acasă Eveniment Klaus Iohannis, mesaj pentru români Urmează săptămâni critice Gravitatea situaţiei este fără...

Klaus Iohannis, mesaj pentru români Urmează săptămâni critice Gravitatea situaţiei este fără precedent.

0
3
Klaus Iohannis le-a transmis românilor că trebuie să se protejeze, atât pe ei cât și pe cei apropiați prin evitarea pe cât posibil a ieșirii din case.

– Țara noastră se confruntă cu situația tragică a primelor decese. Toate datele o arată – și situația de până acum din România o confirmă – noul coronavirus are o particularitate aparte și poate fi letal într-o proporție mult mai mare pentru persoanele în vârstă față de cele tinere.

– Dragi pensionari, nu vă expuneți inutil unui risc uriaș, limitați deplasările. E singura cale prin care vă puteți proteja.

– Să avem mare grijă de părinții și bunicii noștri de la distanță. Urmează săptămâni critice care vor pune la grea încercare toate capacitățile statului.

– Acum e momentul să fim puternici și solidari. Adevărata forță a unei națiuni este de a avea grijă unii de alții, respectând cu strictețe regulile.

– Stând acasă, îi ajutăm pe medici să le ofere asistență celor care au reală nevoie de îngrijire.

– Să fim responsabili și să nu contribuim la prelungirea unei perioade grele pentru toată lumea.

– Nu e momentul răfuielilor politice. A încerca acum să câștigi capital politic denotă un cinism înfiorător. Gravitatea situației este fără precedent și trebuie să ne unim forțele.

– E inadmisibilă discriminarea împotriva cetățenilor vulnerabili. Vă asigur că statul face toate eforturile pentru a depăși cu bine acestă situație. Măsurile restrictive de până acum au fost luate gradual. Orice restrângere a drepturilor mă mâhnește profund

– Nu este o decizie ușoară, dar e necesară pentru a proteja sănătatea românilor. Ne confruntăm cu o situație fără ptrecedent. Nu ne vom opri și vom lua măsuri mai dure pentru limitarea răspândirii virusului. În același timp, vom lua măsuri economice în continuare pentru a-i ajuta pe cei afectați.

– Tot ce avem la dispoziție, toate instrumentele fiscale și economice, toate reusrele sunt puse în slujba românilor și ajutării firmelor care trec azi prin momente dramatice. În momente de cumpănă, atunci arătăm cine suntem cu adevărat

– E timpul altruismului și generozității. Eu cred în noi, românii, și știu că uniți putem răzbi și de această dată.

 

zonia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

https://jurnaldevest.ro/
%d blogeri au apreciat: