Până astăzi, 20 martie la nivelul judeţului Timiş, în carantină instituționalizată sunt 122 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte  1379 persoane sunt în izolare la domiciliu

0
0

La data prezentului comunicat, la nivelul judeţului Timiş, în carantină instituționalizată sunt 122 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte  1379 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

La Spitalul de Boli Infecţioase si Pneumoftiziologie „Dr.Victor Babeş” Timişoara se află internate 31 persoane (confirmate pozitiv cu COVID-19), din care 4 persoane din judeţul Timiş.

Starea generală a pacienților confirmați și internați în spital este bună.

În cursul zilei de ieri, a mai fost internat un pacient de sex masculin, de 52 ani,  suspect cu infecţia COVID-19, simptomatic (febra, cefalee, tuse productiva). Acesta a venit din Austria in 14.03.2020 si se afla în autoizolare.

Până în acest moment, de la Spitalul de Boli Infecţioase si Pneumoftiziologie „Dr.Victor Babeş” Timişoara au fost externate 22 persoane, după două teste negative consecutive.

În cursul zilei de ieri, la Spitalul de Boli Infecţioase si Pneumoftiziologie „Dr.Victor Babeş” Timişoara s-au lucrat 114 teste pentru depistarea infecţiei cu COVID-19).

Nu au fost persoane transferate (confirmate pozitiv cu coronavirus) la alte spitale.

De asemenea, în vederea informării cetățenilor din județul nostru, vă comunicăm următoarele recomandări ale Grupului de Comunicare strategică:

  • Semnalați imediat medicului de familie dacă ați călătorit în zonele afectate de coronavirus (COVID-19), chiar dacă la momentul respectiv NU se aflau pe lista zonelor aflate sub alertă. Detalii pot fi obținute accesând link-ul (http://www.cnscbt.ro/ ), respectiv „Lista regiunilor și localităților din zona roșie și zona galbenă cu transmitere a COVID-19”, actualizată periodic.
  • În cazul în care nu puteți contacta medicul de familie, apelați la Direcția de Sănătate Publică Timiș (Tel verde al DSPJ Timiş pentru informaţii şi sesizări privind situatii epidemiologice: 0728 885 726 ) și în ultimă instanță la 112;
zonia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here