Reprezentanții Agenției(ANAF) , măsuri pentru sprijinirea mediului de afaceri afectat de pandemia de coronavirus

0
5

Reprezentanții Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) au anunțat, luni, o serie de măsuri luate pentru a susține mediul de afaceri puternic afectat de pandemia de coronavirus.

Reprezentanții ANAF anunță, printre altele, suspendarea sau neînceperea executării silite a creanțelor bugetare.

În acest sens, ANAF anunță că nu mai emite somații și popriri asupra disponibilităților bănești și a veniturilor urmăribile și nu mai emite sechestru asupra bunurilor.

ANAF propune și implementarea unui nou mecanism de rambursare a TVA, care vizează soluționarea cu celeritate a deconturilor, începând cu data de 1 aprilie 2020.

Reprezentanții ANAF suspendă acțiunile de control fiscal (a inspecțiilor fiscale, a controalelor antifraudă) cu excepția verificărilor ce pot fi efectuate de la distanță sau a cazurilor de evaziune fiscală unde sunt indicii în acest sens.

Reprezentanții ANAF anunță și suspendarea acțiunilor antifraudă privind Filtru II și a activităților specifice din Punctele de Trecere a Frontierei cu Bulgaria și Ungaria.

Măsurile amintite sunt luate pe perioada în care România se află sub stare de urgență și pentru o perioadă de încă 30 de zile de la ieșirea României din starea de urgență.

Nu în ultimul rând, cei de la ANAF anunță amânarea termenului de depunere a declarațiilor fiscale de la 25 martie 2020 la 25 aprilie 2020.

zonia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here