spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
vineri, mai 20, 2022
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Acasă International Spania, Sanchez închide țara: „E timpul responsabilității”. Chiar și soția sa pozitivă. Val de...

Spania, Sanchez închide țara: „E timpul responsabilității”. Chiar și soția sa pozitivă. Val de coronavirus: 6400 de infecții și 192 de decese.

0
3

Spania, Sanchez închide țara: „E timpul responsabilității”.  Chiar și soția sa pozitivă.  Val de coronavirus: 6400 de infecții și 192 de decese.
„Stau acasă”: campania pentru a cere cetățenilor să nu iasă a început și în Spania (reuters)

Anunțul: „Alertă pentru o perioadă de 15 zile”. Călătoria este interzisă. În Madrid, situația este deja critică: spitalele nu sunt gata să primească zeci de persoane infectate. Sevilla blochează procesiunile din Săptămâna Sfântă

MADRID – „Este timpul pentru responsabilitate și disciplină socială. Trebuie să protejăm oamenii, protejându-ne pe noi înșine.” Primul ministru spaniol Pedro Sanchez a spus acest lucru, explicând în detaliu țării măsurile lansate în această după-amiază în Spania, care interzic orice mișcare, cu excepția „cumpărării de produse alimentare sau a produselor farmaceutice” și dispun de închiderea „tuturor activităților comerciale, cu excepția necesităților. de bază. ” Măsurile sunt în vigoare timp de 15 zile și pot fi prelungite.

Soția premierului spaniol, Begona Gòmez, a fost, de asemenea, pozitivă pentru testul coronavirus, relatează surse guvernamentale, asigurând că ambele sunt bine și sunt la Moncloa să urmeze evoluțiile din țară după declararea statului.

Coronavirus, peste 150.000 de cazuri în întreaga lume. Trump: „Am luat testul”. Franța se baricadează: baruri închise, restaurante și magazine

Sanchez, a declarat starea de alertă în țară și a anunțat decretul care interzice deplasarea timp de cincisprezece zile, dacă nu pentru nevoi dovedite. „Măsurile pe care urmează să le luăm sunt drastice și vor avea consecințe”, a declarat șeful guvernului într-un discurs adresat țării. „Suntem pregătiți pentru starea de alertă. Avem idei clare, politici și nu vom strânge mâna pentru a învinge virusul.” Și a adăugat: „Din păcate, măsurile pe care urmează să le luăm vor avea consecințe”.

Spania, care de câteva zile a devenit a doua țară din Europa după Italia pentru infecții cu coronavirus , a suferit un pic în pandemie în ultimele ore. Potrivit lui El Pais, infecțiile sunt deja 6400 și 192 de morți. Pedro Sanchez a declarat o stare de alertă în încercarea de a stopa epidemia care se răspândește într-un ritm amețitor. Un Consiliu extraordinar de miniștri a adoptat un decret care pune țara în izolare, „alertă pentru o perioadă de 15 zile”.

Toate mișcările cetățenilor pe teritoriul național sunt limitate printr-un decret foarte similar cu cel adoptat în Italia, luni trecută. În ceea ce privește circulația oamenilor, guvernul a decretat că „pe durata valabilității stării de alertă, cetățenii nu se pot deplasa decât pe drumurile destinate utilizării publice pentru a desfășura următoarele activități: achiziționarea de produse alimentare, produse farmaceutice și necesități de bază ; asistență la centrele de sănătate; mers la locul de muncă pentru a-și desfășura activități profesionale, profesionale sau comerciale; întoarcerea la locul de reședință obișnuită; asistență pentru persoanele nevoiașe; mutarea la entități financiare și din motive de forță majoră „.

Spania are astăzi 5753 de infecții, în timp ce vineri au fost înregistrate 4209 cazuri pozitive, dintre care peste 2 mii în regiunea capitalei Madrid, cele mai afectate (64 de morți ieri). Joi seara, numărul mortilor a fost de 84 de morți și 3.004 de cazuri. „Din păcate, nu putem exclude că vom depăși 10.000 de persoane infectate săptămâna viitoare”, a spus șeful guvernului. „Suntem în prima fază a unei lupte împotriva virusului răspândit în toate țările lumii și în special în continentul nostru, Europa”. Starea de alertă declarată permite mobilizarea „tuturor mijloacelor economice, de sănătate, publice și private, civile și militare, pentru a proteja toți cetățenii”, a explicat el. Dar „victoria depinde de fiecare dintre noi, eroismul constă și în spălarea mâinilor și în rămânerea acasă”, a adăugat el.

Totuși, țara începe să aibă probleme, mai ales la Madrid. „Situația este foarte dificilă, există mai mulți pacienți decât citiți”, a explicat Guillen del Barrio, o asistentă medicală de la spitalul din La Paz din capitala Spaniei și membru al sindicatului.

Autoritățile locale au luat o serie de măsuri pentru a încerca să limiteze răspândirea virusului. După cea din Madrid – care a închis și baruri, restaurante și discoteci – mai multe regiuni au anunțat închiderea școlilor.

În nord, Catalonia a decretat carantina a patru locații și închiderea zonelor comerciale, săli de sport și stațiuni de schi. Regiunea Murcia, din sud-estul țării, a anunțat pe Twitter izolarea zonelor turistice în fața fricii de venirea Madridului în a doua casă. În Țara Bascilor, una dintre cele mai afectate regiuni, autoritățile au declarat deja o stare de urgență pentru sănătate, ceea ce facilitează mobilizarea tuturor serviciilor. Pentru a împiedica bisericile să devină focare de contaminare, Conferința Episcopilor spanioli i-a îndemnat pe catolici să urmeze „masele la radio și televiziune”. 

Între timp, autoritățile din Sevilla împreună cu liderii religioși ai orașului au convenit să suspende procesiunile din Săptămâna Sfântă, programate pentru 5 – 12 aprilie. Decizia a fost luată, deoarece există „motive suficient de justificate de sănătate publică”, cu referire la „paralizia activităților pentru următoarele două săptămâni, posibilitatea de a fi necesară prelungirea acestei situații pentru o perioadă mai lungă, precum și dovezile că revenirea pentru normal ar trebui să dureze timp și, prin urmare, prezumția rezonabilă că măsurile preventive de sănătate care vor fi adoptate vor rămâne în vigoare o perioadă mai lungă de timp „.

 

zonia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

https://jurnaldevest.ro/
%d blogeri au apreciat: