Toate zborurile către și dinspre Italia, suspendate. Cum îţi recuperezi banii pe biletele de avion

0
6

Începând de astăzi, 9 martie, ora 12.00, până în 23 martie 2020, ora 12.00, România suspendă toate zborurile din și spre Italia, din cauza coronavirusului. Anunțul a fost făcut noaptea trecută de într-o conferință de presă comună a miniștrilor de Interne, al Sănătății și al Transporturilor.

România suspendă toate zborurile din și spre Italia, din cauza coronavirusului.

”Se aprobă suspendarea zborurilor efectuate de operatorii economici aerieni către Italia și dinspre Italia, începând cu 9 martie, ora 12.00, ora României, până în 23 martie 2020, ora 12.00, ora României”, a transmis, aseară, ministrul de interne Marcel Vela.

Potrivit lui Vela, operatorii aerieni au obligația să comunice românilor care se vor îmbarca din Italia, China, Iran, Coreea de sud într-un zbor cu escală către România că vor intra în carantina pe teritoriul țării noastre.

Companiile aeriene mai trebuie să le spună acestor pasageri români că îşi vor asuma această responsabilitate prin completarea unei declaraţii pe propria răspundere la îmbarcare.

Bani pot fi recuperaţi pe biletele de avion

Ministrul interimar al Transporturilor, Lucian Bode, a explicat în ce condiții pot fi recuperați banii plătiți pe biletele de avion.

„Conform prevederilor internaționale, în condițiile în care se anulează un zbor cu mai puțin de 7 zile, obligația e de a restitui banii tuturor pasagerilor”, a spus ministrul, potrivit hotnews.ro.

Înainte de izbucnirea crizei coronavirusului, între România și Italia aveau loc 186 de zboruri pe săptămână. Numărul a fost redus, în ultimele săptămâni, până la 72 de zboruri.

Pe de alta parte secretarul de stat din ministerul de Interne, Raed Arafat anunta ca Executivul va da o hotarare de guvern, prin care carantina va fi decontata de autoritati.

zonia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.