VIDEO Măsuri de excepție în România: au fost interzise adunările publice cu peste 1.000 de persoane

0
5

În România au fost interzise, începând de astăzi, adunările de peste o mie de persoane. Transmit acest lucru reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică, prin vocea secretarului de stat în Ministerul Sănătății, Raed Arafat.

În România au fost confirmate până acum 13 cazuri de infecție cu coronavirus,. Grupul de Comunicare Strategică a luat decizia interzicerii adunărilor de peste o mie de persoane, conform lui Raed Arafat. Măsurile luate de acest grup, din care fac parte reprezentanți ai Ministerului Sănătății și ai altor instituții implicate în lupta cu acest virus, vor fi valabile până în 31 martie, putând fi prelungite.

Este o măsură preventivă. Pentru a preveni o răspândirea în interiorul comunității, o astfel de măsură preventivă este necesară. De astăzi se aplică aceste reguli. Știm și ne cerem scuze că aceste reguli vor aduce nemulțumiri. Considerăm că sunt măsuri necesare pentru prevenire și sperăm să avem înțelegerea tuturor celor implicați, și spectatori și organizatori a spus Raed Arafat.

De asemenea, s-a luat și decizia închiderii școlilor dacă elevii din acea unitate de învățământ au fost depistați cu coronavrius. La Timișoara, trei elevi de la Liceul Alimentar au fost depistați cu coronavirus, unul dintre aceștia fiind deja vindecat. Liceul Alimentar a fost închis până în 11 martie, iar luni urmează să aibă loc o ședință a Comitetului Județean de Situații de Urgență în Timiș, unde urmează să se ia măsura suspendării cursurilor timp de 14 zile.

zonia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here