Coronavirus, vânătorul pacientului zero: „Virusul a fost de mult timp, acum nu mai este necesar să se caute cine l-a adus”

0
4

Francesca Russo dirijează echipa de medici de la autoritățile locale de sănătate Veneto implicate în epidemie: “Ar fi putut fi adus de către oricine în Europa, dacă ar fi ajuns fără simptome când încă nu existau măsuri stricte. Infecție Vo, posibil cauzată de cineva care a sosit din China nu este în prezent legată de focarul Codogno

VENICE . Nu au călătorit în China. Nu au avut niciun contact cu oamenii care s-au întors din China. Rar ies din casă. Trăiesc singuri. Nu au participat la locuri cu risc. Toți membrii familiei lor sunt antivirus. Deci cum se face că cei doi vârstnici din Veneția – primul unu de 86 de ani, cel de-al doilea de 88 de ani, care locuiesc în două cartiere distincte din centrul istoric și acum internat în Spitalul Civil – au Coronavirus?
La nouă zile de la descoperirea focarului venețian, acesta este cel mai întunecat dintre misterele pe care investigația epidemiologică a „vânătorilor de virus” va trebui să le clarifice. „Există o explicație plauzibilă …”, spune dr. Francesca Russo, în timp ce într-un birou al unității de criză pentru protecția civilă din Marghera ea renunță la rapoartele despre răspândirea infecției (date actualizate sâmbătă 29 februarie, ora 18: 195 de cazuri confirmate în Vo ‘, Mirano, Veneția, Limena, Treviso și Vicenza, unul în Belluno). “Povestea celor doi bătrâni arată că virusul circulă în Europa de mult timp, cel puțin cu o lună mai devreme decât vineri, 21 februarie, când au fost diagnosticate cele două cazuri de Vo ‘. Și asta, acum, face ca cercetările să fie complet inutile. de pacient zero “.Poți explica mai bine?

“Credem că virusul a circulat sub urmărire de ceva vreme, împreună cu virusul gripal normal. Cu toate acestea, la subiecții debilitați, acesta a provocat pneumonie. Virusul a ajuns în Europa la un moment nespecificat și a dat naștere la primele infecții în Germania, apoi la Franța și apoi am avut-o pe a noastră. Oricine ar fi putut fi adus în Italia “.

Spuneți că a fost imposibil să o blocați?
“Exact. Fiind prezent și la pacienții asimptomatici, adică la oameni care sunt bine și nu au tuse sau febră, nu au existat măsuri realiste pentru a proteja țara de epidemie. Și nu știm cine este pacientul zero din Italia: poate fi un străin, de exemplu un turist german, francez sau chinez sau un italian care se întoarce din străinătate “.

“În acest moment detectăm două situații contagioase: prima este legată de criteriul epidemiologic, adică se referă la subiecți infectați care provin din China sau care s-au infectat prin contactul cu ei; a doua se referă la cazurile care au apărut din cauza virusului circulă în Europa. Nu este corect să spunem în Italia, mai bine spus în Europa “.

Și de ce nu mai este necesar să găsești pacient zero?
“Pentru că nivelul atenției a crescut pe ambele fronturi.”

(Reporter La Repubblica): Testele de acum sunt făcute doar pacienților care au simptome, înainte le făceați tuturor. A fost o greșeală?

”Am urmat directivele ministeriale. Și testarea pacienților asimptomatici ne-a ajutat să înțelegem că o persoană care nu a călătorit și care se simte bine poate fi, de asemenea, pozitivă cu coronavirus”, a mai spus medicul Francesca Russo.

Cum a început infecția în Vo ‘, unde există până acum 78 de cazuri confirmate?
“Ipotezăm că ar fi fost cauzat de cineva din China, deoarece grupul este foarte mare și este legat de prezența unui loc public.”

Cu toate acestea, cei opt chinezi din țară au fost negativi.
“Da, dar este adevărat că doi dintre ei s-au întors din China cu doar douăzeci de zile înainte de examen. Poate că au fost ‘negativi’, așa că facem investigații suplimentare.”

Locul public în cauză este o pensiune. S-ar putea ca acesta să fi fost un turist trecător care a adus virusul?
“Da. Aproximativ douăzeci de clienți au fost urmăriți de Ministerul Sănătății pentru a fi supuși tampoanei”.

Clusterul Vo este conectat la celelalte din regiunea Veneto sau la Codogno?
„Momentan nu știm”.

“Republica va lupta întotdeauna în apărarea libertății de informații, pentru cititorii săi și pentru toți cei care le pasă de principiile democrației și conviețuirii civile”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here