Noul Ambasador UVT Liberty Marathon 2020 este Camelia Potec, campioană olimpică la natație!

0
2

Campioana olimpică de la Atena și actual președinte al Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, Camelia Potec, a fost prezentă la Timișoara. Brăileanca va participa la Liberty Marathon, dar a vorbit și despre pregătirile pentru Jocurile Olimpice de la Rio în contextul epidemiei de coronavirus, dar și de problema lipsei bazinelor în România.

Potec a acceptat să fie ambasadorul celei de-a treia ediție a Liberty Marathon. Sportiva are în plan să alerge, dar se pregătește și pentru un record mondial la înotul masters. ”Mesajul meu pentru toți românii este că trebuie să facă mișcare. Viața ne surprinde cu bune și cu rele. Dar prin sport și mișcare, scăpăm de stres. Ne putem lupta cu orice virus și baterie. Mesajul meu este să facem mișcare. Mă pregătesc pentru acest maraton, încă nu m-am decis ce voi alerga. Mi-am propus și un record la înot masters. Nu m-am decis dacă la 200, 400 sau 800 de metri liber”, a precizat Camelia Potec. Anul acesta, premiile la Liberty Marathon sunt de 10.000 de euro, iar pentru alergători, se pun la dispoziție 350 de kg de fructe.

Epidemia de coronavirus face ca mulți să se teamă că Jocurile Olimpice de la Tokio vor fi anulate. Camelia Potec recunoaște că există un stres și pentru lotul de înot. ”Deocamdată, suntem bine. Sportivii noștri sunt la fel de motivați, nu le putem tăia accesul la informație. În sinea lot, sunt puțin îngrijorați că s-ar putea să se pregătească degeaba. Planul de pregătire a mai suferit mici modificări în legătură cu cantonamentele din această perioadă”a explicat președintele federației.

Până acum, la Tokio s-au calificat Robert Glință și Daniel Martin, doi specialiști ai probei de 100 de metri spate. Potec speră ca efectivul să se dubleze. ”La înot mergem la medalie. Deocamdată avem doi sportivi calificați și mai avem speranțe cu încă un sportiv. La fel și la sărituri în apă, sperăm să mai calificăm un sportiv”, a precizat Potec.

Timișoara nu are promis un bazin olimpic, iar Potec a vorbit și despre acest subiect. ”Eu cred că trebuie să începem cu construirea bazinelor didactice. Faptul că există construirea unui bazin didactic chiar aici la Universitatea de Vest, cred că este un pas înainte. Noi nu am vorbit doar de bazine olimpice. Noi avem nevoie de bazine didactice, unde să aibă acces cât mai mulți copii. Pentru că sportul de performanță se construiește în timp. Orice bazin didactic în orașele mici și mijlocii și chiar în orașele mari este binevenit. Este adevărat că ne dorim și bazine olimpice, dar cred că după ce un oraș are două-trei bazine didactice, atunci putem să vorbim de un bazin olimpic unde putem organiza competiții, să aducem echipele naționale de juniori și seniori și chiar cele olimpice”, a punctat Potec.

Universitatea de Vest va avea un bazin didactic, ridicat din fonduri de la Compania Națională de Investiții, în zona campusului Oituz. Camelia Potec a promis că va înota la inaugurare. Până atunci, va alerge la Liberty Marathon, în 24 mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here