Oroare la Roma, cadavrul în putrefacție al unui român, găsit în centrala termică a spitalului Gemelli. Dispăruse de opt luni din același spita

0
4

Românul în vârstă de 45 de ani fusese internat la secția de medicină internă pe 10 august 2019. După trei zile, urmele bărbatului care ceruse să fie externat, s-au pierdut, Nu s-a mai știut nimic de el. A fost găsit, în același spital, după opt luni, în stare de putrefacție. Era mumificat!

Muncitorii de întreținere a cazanelor centralei de încălzire din spital l-au găsit, la etajul opt al clădirii P într-una dintre încăperile conductelor de ventilație: au fost atrași de mirosul cumplit până la corpul acum lipsit de viață al lui Valer Hant, 45 de ani, de origine română, scrie La Repubblica.

Alarma de la spitalul Gemelli a pornit marți dimineață, iar procurorii investighează deja un omor.

Sunt multe puncte de clarificat. Conform celor reconstituite de medici și asistente,decedatul, un bărbat fără adăpost, fusese internat în secția de Medicină Internă și Gastroenterologie, după ce a fost însoțit de un voluntar din Caritas pentru probleme de sănătate legate de ciroza hepatică.

Era dimineața zilei de 10 august.

După trei zile a cerut să oprească tratamentul și apoi s-a răzgândit. Apoi s-a hotărât să continue spitalizarea, dar în acel moment începe misterul: urmele pacientului în spital se pierd în aceeași noapte. Una dintre ipoteze este că s-a ridicat din pat pentru a ieși din secție folosind ieșirea de urgență și că a căzut accidental.

Căutarea începuse a doua zi dimineață, când asistentele au găsit patul gol. Fără să-l poată găsi, după câteva ore, fișa fusese închisă cu „externarea voluntară”.

În schimb, bărbatul nu părăsise niciodată spitalul. Însă săptămânile următoare nimeni nu a cerut vești: nu avea rude sau prieteni. Singurii care au avut grijă de el au fost voluntarii Caritas.

Va fi efectuată o autopsie: rezultatele vor fi cruciale pentru a clarifica dinamica morții și pentru a determina dacă este un accident sau dacă există alte responsabilități în spatele acestei decese. Anchetatorii nu exclud că este posibil ca trupul lui Hant să fi fost ascuns.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here