În epicentrul coronavirusului din Italia, viața este suspendată

0
5

Un şofer român de TIR e izolat în „zona roşie” de coronavirus, în Italia: „O să mă dea patronul afară!”, spune el. 11 localităţi din Italia sunt închise complet şi păzite de militari. Nimeni nu intră, nimeni nu iese din această zonă, epicentrul infectării cu coronavirus din Italia.

De duminică, 23 februarie, 10 municipalități din nordul regiunii Lodi și un alt oraș din Veneto au fost închise, după ce cazurile de coronavirus din Italia au crescut la peste 300 infectaţi și 11 morți în această săptămână. Cele 11 localităţi sunt considerate „zona roşie” de coronavirus din Italia.

Cele 11 orașe, care adăpostesc aproximativ 50.000 de locuitori, sunt închise lumii exterioare. Poliția și militarii mențin puncte de control pe toate drumurile de acces: nimeni nu poate intra sau pleca, se artă într-un reportaj publicat de news-24.fr.

Printre cei blocaţi aici şi izolaţi, reporterii publicaiei franceze au găsit un şofer român de TIR. El se teme mai puțin de coronavirus, decât consecințele nedorite pe care le-ar putea avea un blocaj prelungit. În Castiglione d’Adda, șoferul român spune că a petrecut timp jucând PlayStation și este îngrijorat că nu va mai avea un loc de muncă după ridicarea carantinei.

„Nu ştiu cât timp mă va lasa şeful meu să stau aici.”, a spus el. „Dacă nu conduc, va găsi pe altcineva… Sper că se va termina curând.”, spune românul. Numai că, deocamdată, nimeni nu ştie cât timp va dura carantina.

Sursa:observator

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.